Saaremaa kokk Peeter Pihel töötab nüüd Rootsi tipprestoranis
Peeter Pihel andis hiljuti Pädaste mõisa restorani Alexander peakokapõlle üle Taanist pärit Yves Le Layle ja töötab ise septembri lõpust Rootsis Fäviken Magasineti restoranis.
See restoran asub Peeter Piheli sõnutsi Järpenis, 30 km kaugusel Åre suusakuurordist. Tegemist on sõna otseses mõttes keset metsi ja laasi asuva restoraniga. “Kui mõelda, et Pädaste on middle of nowhere (eikuskil – ingl k), siis see restoran asub tõepoolest eikuskil,” kinnitas Pihel Saarte Häälele.
Fäviken Magasinet kuulus mullu maailma restoranide TOP 50-sse, olles seal 34. kohal, seega on tegemist tõelise maailma tipuga. Restoranis on 16 kohta ja õhtusöök algab kõigile külalistele ühel ajal – kell 19. Menüü koos väikeste ampsudega on kokku 25-käiguline.
Fäviken Magasinetis töötab Pihel sous chef’ina. Tema ülesanne on valmistada igaks õhtuks ette kõik menüüs olevad liha- ja kalaroad. Mis kõige olulisem – ta saab keskenduda vaid söögitegemisele ega pea muretsema muude küsimuste pärast, millega peakokk tavaliselt tegeleb.