„Olen vestelnud Henn Käärikuga. Ta eitab küll süüdistusi, kuid palus ennast ise poliitikast taandada, et mitte seada erakonda tervikuna löögi alla, kuni kõik asjaolud tema võimalikust koostööst KGB-ga on lõplikult selgunud,“ ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme.

„Kui ilmneb, et Ekspressis ilmuv materjal on tegelikult valimiseelne laim, soovitan tal pöörduda oma hea nime taastamiseks kohtu poole ning loomulikult vaatame siis uuesti üle ka oma otsuse.“

Kuna valimisnimekirju enam muuta ei saa, kutsume üles valijaid hääletama Tartu nimekirja teiste kandidaatide poolt. Kohalike valimiste seaduse järgi reastuvad kandidaadid ümber vastavalt saadud häältele ning volikokku pääsevad oma nimekirjades enim hääli saanud isikud. Eeldame, et kui valimistulemus viib Henn Kääriku siiski volikokku, loobub ta oma mandaadist.

Samas soovib Konservatiivne Rahvaerakond väljendada oma tülgastust Hans H. Luige meediakontserni tegevuse üle, kuna Eesti Ekspressi lugu kujutab endast juba tuttavat mustrit tulla vahetult enne valimisi välja skandaaliga, mille eesmärk on selgelt mõjutada valimistulemust ning manipuleerida inimestega.