Elu juhatab meid võimaluste juurde. Asi algab vajadusest, rahulolematusest või lahendamata küsimustest. Mina ei usu, et tegemist on juhusega. Siret, minu abikaasa, kuulis, et kuskil toimub feng shui loeng ning kindluse mõttes võttis mu ka kaasa. Sealt see huvi alguse sai. Kui tuua välja konkreetne sündmus, mis meid pani uskuma feng shui olemusse, siis see oli seotud meie poegadega. 1996. aastal kolisime Mustamäele elama, kuid meile hakkas muret tegema laste tervislik seisund. Otsisime abi mitmetelt arstidelt, kuid imekombel saime abi hoopis teisest valdkonnast. Uurides laste käitumist ja ala, milles nad liikusid, tuli välja, et nad kõndisid täpselt veesoonel, mis on tugev väline ärritaja. Saime teada, et on olemas meetmed, mille rakendamisel terviseprobleemid lakkasid päeva pealt. Olles üllatunud ja veendunud feng shui toimes, läbisime me abikaasaga Rein Weberi feng shui ja geobioloogia kursuse, mille 2002. aastal lõpetasime. Juba järgmisel, 2003. aastal lõime oma firma, et neid samu teadmisi, millest ise abi saime, ka teistele pakkuda.

Kuidas eestlane feng shui ’sse suhtub?

Alguses oli inimeste suhtumine ebalev, võõras, sellesse oli raske uskuda, arvati, et tegemist on «para-jura» ja «Hiina värgiga». Skepsis on paratamatu uute asjade puhul, mille kohta on vähe infot. Tänase seisuga ehk kümme aastat hiljem on olukord muutunud, ilmselt on teadlikkus kasvanud. 2004. aastal käisime me Hiinas seminaril, kus toimus ka äratundmine, et feng shui on just see, millega me soovime tegeleda. Teades, et feng shui on 3000–5000 aasta vanune filosoofia, siis meie oma 14 aastaga kraabime alles pinda, kuid juba see on meie elu väga palju mõjutanud. 2005. aastal hakkasime korraldama kursusi, 2008. aastal kirjutasime oma esimese raamatu «Eesti oma Feng Shui» ning nüüdseks on meil kokku ilmunud juba kümme raamatut.

Mis feng shui lühidalt on?

Feng shui ei ole poest ostetud nipsasjade paigutamine. Arvatakse, et teemakohaste kujukeste paigutamine tagabki edu. Loomulikult võib neid kujukesi kasutada, kuid ise midagi tegemata, iseendas muutmata ei muutu mitte midagi. Alati võib neid abivahendina kasutada, et hoida sind «lainel», kuid feng shui on elufilosoofia, mis koos intuitiivse tunnetuse ja teadmistega on suuteline muutma sinu mõttemaailma, et luua heale energiale ja õnnele tee. Feng shui on elamise viis, elufilosoofia, enesega tegelemise viis.

Järgmise loengu teema on «5 stiihiat minu ümber ja minu sees». Mis seal täpsemalt jutuks tuleb?

See on põnev teema, kuna see on feng shui horoskoobi pool. Saame nii iseenda kui lähedaste kohta rohkem teadlikumaks. Oma sünnihetkel jaguneme me kõik viie elemendi – tuli, maa, metall, vesi ja puu – vahel. Hiina meditsiin ja filosoofia jagab kogu elu viie elemendi vahel. On võimalik teada saada, millised hobid, erialad, isegi toiduained meile sobivad. Element, milles me sünnime, kujundab meie maitset ja iseloomu ning vastavalt sellele kujundame me meid ümbritsevat ruumi.
____________________________________________

Feng shui loengud Nõmmel

Loengud toimuvad Nõmme muuseumis, Jaama 18:

· 12.02 kl 18 «5 stiihiat minu ümber ja minu sees»

· 12.03 kl 18 « Feng shui ruumides»

· 9.04 kl 18 «Edule häälestumine ehk 8 Bagua tsooni»

Ühe loengu hind on 7 eurot, palume loengule eelnevalt registreerida tel 5884 6110, synne.valtri@tallinnlv.ee .