Jan-Erik: „Minu meelest läks meil hästi, aga ma pole kindel, kas kohtunikud ka seda sama arvavad."

Jaane: „Poistel läks veidi sassi, tüdruku­tel ei läinud midagi. Vööd olid nii kõvas­ti ümber."

Kaur: „Raske oli tantsida, sest põrand oli harjumatult libe. Karjapoiss tuli välja kehvemini kui Tantsuhoos. Mulle meel­dis, et kõikidel olid ühtemoodi sõled."

Kätlin: „... Karjapoiss läks ka hästi, liht­salt vigu tuli rohkem sisse."

Valter: „Mul tulid kõik sammud meelde, isegi need kohad, kus vahel läheb valesti. Tuleb välja, et harjutusruumi veel on!"

Sille: „Ülevaatus oli tore ja lõbus!"

Suured tänusõnad annan edasi laste­vanematele, kelle toetusel ja innustusel ei ole õpilased tantsust loobunud, ja 5. klassi juhatajale õpetaja Teale, kes ja­gab usku-lootust nii õpilastele kui tant­suõpetajale. Tänusõnad kuuluvad veel Tähtvere Lions Klubile, kelle abiga on korrastamisel ja uuendamisel laste rah­varõivad.

Eriti suur konkurss tantsupeole pääse­miseks on naisrühmade seas. Vabariigi 200 rühmast pääseb platsile 60 rühma, ainuüksi Tartumaalt oli ülevaatusel 24 rühma. Kui lapsed esitasid I ülevaatusel kaks tantsu, siis naisrühmadel oli kavas viis tantsu. Tantsud on suurt kehakoo­li nõudvad ning klassikalisest rahva­tantsust erinevad. Sageli läksid trennid plaanitud ajast pikemaks. Aga ... peale ettetantsimist oli naisrühmal tunne ja meeleolu hea - kõik andsid endast pa­rima! Ilmesar esines esmakordselt oma uute Kärevere paikkonna seelikutega, mis said ka esimesed kiidusõnad. Kuigi ülejäänud komplekt on veel õmblemi­sel, loodetakse teisel ülevaatusel esineda juba täiskomplektis. Naisrühma Ilmesar rahvarõivaste rahastamist toetavad Tähtvere Vallavalitsus, Rahvakultuuri sihtkapital ja Tartumaa ekspertgrupp.

Kuidas laste- ja naisrühma peolepää­semisega läheb, selgub alles pärast II ülevaatust aprillis ning peolesaajate ni­mekirjad avalikustatakse mai keskel. Tore oleks näha ka meie valla esindajaid peol.

Olenemata suurest peost esitleme tant­susid, riideid ja koolis õpitud tantsusid-kavasid 24. mail suurel tantsupäeval, mis on pühendatud liikumisaastale ja Tähtvere valla sünnipäevale. Tantsima tulevad ka mõned üllatusrühmad ning pidu ei möödu simmanita. Samad osa­lejad ja ka väikesed laululapsed osalevad 7. juunil Tartumaa laulupeol. Suurele tantsupeole on võimalik pileteid osta alates 1. veebruarist ka www.laulupidu.ee esilehel. Jälgige reklaami!

Eesti on üks väheseid riike, kes saab uhke olla meile omaste tantsusammude ja rõivaste säilimise üle. Hoiame seda kõike elus, et meie oma rahvatants kes­taks ja „ära ei hanguks"!