GMOd võivad näljahäda suurendada

GMO seemnete ning toimete uuringuid on rahastanud tootjakontsernid. Erapooletute tulemuste eest maksja praktiliselt  puudub, avaliku sektori ja annetuste raha on napilt.

See on üks põhjus, miks GMO arendajad väidavad, et kuna kahjulikku toimet üheselt ja veenvalt tõestada ei saa, ei tohi GMO ärile takistusi seada.

GMO väärkasutusi ning kahjulikke toimeid on palju avastatud. GMO lisandeid leitakse toiduainetes, mille pakenditel pole seda nõuetekohaselt märgitud.

Järjest tuleb esile soovimatuid segunemisi ladudes, tootmistes ja lõpuks põldudelgi, kus taimed kasvavad ja õietolmud ristuvad. Farmerid USAs ja Austraalais käivad kohut GMO sündikaatidega, kes süüdistavad neid GMO seemnete varguses. Tegelikult on enamikel juhtudel tegu tahtmatute segunemistega.

Indias on talunike jaoks kujunenud skeem, kus neid veendakse kasutama GMOseemneid, lubades kõrgeid saake ja rohket raha. Seemned antakse laenu korras. Ent ka muundatud seemned ei aita põua ega viljatu pinna vastu ega anna head saaki. Sügisel võetakse maalapike üle  laenu katteks. Näljahäda piirkonnas mitmekordistub sel moel tööta jäänute võrra.

Kuidas kaitsta farmereid GMOde vastu?

Paisuvaks probleemiks on GMO saastatuse ära hoidmine. Taimetolmud levivad viie kilomeetri kaugusele, mis tekitab pöördumatu saatumise ohu. GMOga tolmnenud taimed on puhta seemne mõistes jäädavalt kadunud. 

Taanis on kuuldavasti loodud kindlustussüsteem kaitsmaks farmereid GMOdest tulenevate  riskide vastu. See vajadus tekib meilgi.

GMO seemnete kasutamisel tuleb läkitada autoritasu  meie vahemeeste kaudu  Monsantole, Du Pointile jt. monopolidele kasvatusõiguse eest.  Geenimanipuleeritud seemnete, taimede  ja loomade äri ajajatel peaks sel juhul lasuma kohustus vastutada soovimatute tagajärgede eest, mida see tegevus esile kutsub.  Kuna GMO puhtuse kontrolli proovid on äärmiselt kulukad, peaksid need lisakulud kandma GMO maaletoojad.

Ostap Bendergi ütles, et ainult rumal ja laisk inimene läheb vargile: "On ju olemas 142 võimalust, kus inimene ise, heameelega oma raha teisele annab!" GMO arendus täiendab seda rida.