Ja see külakost, mis lavale kaasa võeti, oli suurepärane. Iga rühm pani välja oma parimad oskused ja ikka oma näo järgi. See ongi Tantsutaldade võlu, et kahe tunni jooksul käib laval värvikas ja põnev läbilõige Tartumaa rahvatantsuelust. Seekord sai ka tantsijatelt küsitud otse laval, et mis neid paneb koos käima, mis on nende tantsurühma eripära. Vastused olid sama kirevad nagu rühmad isegi. Koos käiakse toredate kaaslaste ja magnetina kaasahaarava juhendaja pärast, tantsupeole mineku nimel, kõikvõimalike ühiste ning põnevate ettevõtmiste nimel ja sellepärast muidugi ka, et kui juba liikmemaks on makstud, siis tuleb see raha ka ära kulutada ehk proovidest osa võtta.

Juba teist aastat järjest oli meil ka väljastpoolt Eestit esineja. Põnevaks külaliseks sellel aastal oli folkloorirühm Mingė Leedust Klaipedast. Rühma kuulub neli pillimeest. Koos ansambliga Napsitrallid mängiti vaheldumisi pilli ja nii oli terve õhtu täidetud elava pillimänguga ja lisaks pakkusid nad võimalust tantsida Leedu rahvatantse. Üks leedu pillimeestest pani oma trummi lava äärele ja tuli näitas tantsusammud rahvale ette ning haaras nii terve saalitäie endaga kaasa tantsima. Mingė tantsitas rahvast Rannus juba teist korda. Esimesel korral olid nad meil külas 2012 aasta suvel, kui sai korraldatud Europeade maapäev Rannus. Nii sugeneski sõprus meie tantsujuhi Lea Kurvitsa rühmadega ning tunti huvi taas küllatuleku vastu. Ka ansambel Napsitrallid oli külaliste soovitatud. Ja muusikud mängisid igaüks omal pillil, ehk siis samuti „elava muusikaga" ansambel, just selline, keda meie peole oli väga vaja.

Suur tänu kõikidele tantsurühmadele ja nende juhendajatele, et me taas neid näha saime ja koos toreda laupäeva veetsime.

Suur tänu Rannu Vallavalitsusele ja Eesti Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupile.