Ja nüüd etenduse juurde. „Vanas õngitsejas" teevad kaasa Ugala teatri näitlejad, kes on samas eas nagu autor on ette näinud. Peeter Jürgens teeb šoti seelikus teenri rolli. Söör Cecili osas on Arvo Raimo, kes meenutab oma armuseiklusi. Kolmas osatäitja Leedi Evelyna Luule Komissaarov on näidendi liikumapanev jõud. Pärast oma abikaasa matuseid meenutab Leedi oma 50 aasta taguseid sündmusi. Nüüd otsib ta armastust, sest varem oli abiellunud lihtsa juhuse läbi. Nagu komöödiale omane, on etenduses palju koomilisi olukordi, nutikaid keelelisi väljendeid. Etenduse pealkirjast lähtudes ei olnud mingit kalapüüki, vaid kuuldus käo kukkumist, linnulaulu, õrnu muusikahelisid.

Lihtsad dekoratsioonid olid Märjamaa Keskkooli vilistlase Jaak Vausi 250-ndad teatrikunstniku tööd. Etenduse sündmused leidsid aset lehtlas, kus oli kevadiselt vilu, pisut jahe olla. Näitlejad kasutasid suurrätti, et külmatunnet leevendada. Nüüd võib lisada, et jahedus saalis läks kokku sündmuse olustikuga, kuid oli siiski segav asjaolu.

Home teos „Vana õngitseja" oli nagu pilguheit 70ndate aastaste inimeste ellu ja nende tegemistesse. Sellelt etenduselt said toredat elukäsitlust tunda ligi 80 vaatajat. Etendus püüdis leida vastust küsimusele: „Kui kaua elab armastus".

Lugu mõjus tervikuna ja hästi mängituna. Lavastuse kohalejõudmine oli Astra Põlmalti teene, kes on Vana-Vigalas edukas kultuurielu ja vallaelu edendaja. Paljud, isegi sajad inimesed on tulnud tema üritustele. Teisalt, kahju, et kohapeal ei saada aru rahvamaja remondi vajalikkusest. Etenduse lõppedes tänati näitlejaid lilledega, nii mõnigi külastaja ütles, et etendus meeldis väga, samas lisati, pole taasiseseisvunud Eestis varem teatris käidud. Saab ainult kinnitada teatrite tahet leida üles oma vaatajad. Ilus koostöö - mis on teater ilma publikuta.

Kui läks inimeste tänamiseks, nende märkamiseks, siis saab saata tervitused Peeter Jürgensile, kellel 10. märtsil täitub 75 eluaastat. Lisaks teatritööle on ta suurepärane kaktuste kasvataja ja nende pildistaja. Luule Komissaarov oli Ugala 2013. aasta kõige hõivatum näitleja. Arvo Raimo on väsimatu näitleja, aastalõpul jõulumees.

Positiivsed elamused aitavad negatiivsusest üle saada ja anda edasi ilusa õhtu järelmõtted.