Lapsi võtsid vastu giidid, kes giid-metoodiku Maarja Kuuspu juhendamisel põnevaid seiklusi pakkusid: kõik läbisid oma meeli ja tajusid proovile pannes peegellabürindi, viltuste põrandate- seintega Shanghai maja. Meie laste pere osales kahes keskuses: keskmine rühm meelte keskuses ja vanem rühm veemaailmas.

Töötubades kasutati maitsmismeelt- ära tuli arvata, millises keeleosas tundub sidrunimahl hapum, kompimise järgi tuli arvata ära koti sisu, suletud silmadega tuli tunnetada ja kirjeldada, kui tehti külma auru, paugutati, valati vett. Uuriti ka kuulmiselundit.

Teaduskeskuse elussaalis oli lastel võimalus tutvuda sipelgapesaga ning lapsed said teada, et nende silme all 50 000 töötavat laanekuklast on toodud teadlaste poolt Kiidjärve metsast, kus sipelgapesa tõsteti korrus-korruse kaupa otse puidust-klaasist raamide vahele. Tore oli jälgida maa-aluseid korruseid kuninganna ja varuisenditega, munade ja vastsetega toimetavaid metsakuklasi. Huvitav oli jälgida haudumisperioodi ja tibude koorumist.

Vanema rühma põhitegevus toimus veemaailmas. Õpiti võrdlema soola sisaldust Läänemere, Punase mere ja Surnumere vees.

Tutvuti ka korallide ja kalaliikidega, selleks vaadati 6000-liitrilist akvaariumi ning hiljem uuriti selle sisu läbi mikroskoobi. Kõikide laste lemmikuks oli Saksamaalt toodud veeatraktsioon, kus lapsed said tekitada tornaadosid, tulistada veekahurist ning ehitada toimivat veevärgisüsteemi.

Päev oli täis põnevust ja muljeid jagus pikaks ajaks. Kui juba nii kaugele sõideti, siis ei saanud jätta kasutamata võimalust külastada Lõunakeskuses 4D seiklusfilmi "Ahhaa Lottele külla».

Lapsed said tunda, kuidas toolid liiguvad ja töötavad vee- ja tuleefektid. Meie avastusreisil olid kaasas ka paljud lapsevanemad, kellele ütleme suur aitäh abi eest.