Peo üllatusesinejaks oli ansambel KISS. Selles etteastes möllas tulevärk ja kordusesinemise lõpus löödi pooleks ka solisti kitarr. Tegemist oli Orava Tuhkapusijate playback - numbriga, mille ettevalmistus nõudis üksjagu aega ja kogu tiimi koostööd. Aitäh kõigile esinejatele ja osalejatele!

21. veebruaril tähistasime EV 96. aastapäeva PEOÕHTUGA Saverna külakeskuse saalis. Piduliku osa avas Saverna PK lastekoor, dirigendiks Saidi Tammeorg. Esinesid ka Saverna PK solistid Brigitta Paal, Laura Bogdanov, Kerttu Haljaspärg, Pilleriin Pukk, Andra Hõim ja Eleri Piho.

Pidupäevakõnega esines Valgjärve vallavanem hr Kaido Kõiv. Koos Valgjärve vallavolikogu esimehe Hegri Naruskiga andsid nad üle ka 2013. aasta AASTA TEGIJA tunnuskirja ja preemia. Selle pälvis Arne Ermel. Tema on andnud suure panuse Saverna valgustatud suusaraja valmimisse, samuti on ta aastaid vabatahtlikuna organiseerinud Saverna jõusaali lahtiolekut ning täiendanud sealset varustust. Arne on olnud Saverna külapäevade spordiprogrammi eestvedaja ja Saverna Duatloni rajameister, tänu temale on hooldatud Saverna tervisespordirajad. Valla aukirja sai kohusetundlik ja tubli postiljon Vanda Järv ning tänukirja Vahur Vaasa, kes on toetanud kohalikke mittetulundusühinguid projektide teostamisel, toetanud ülevallalisi kultuuriüritusi ja tegutseb aktiivselt MTÜ Kooli Küla Seltsis.

Saverna PK Lastekoor ja dirigent Saidi Tammeorg. Foto: Raivo Antsov

Maakonna rahvakultuurispetsialist Kati Taal andis üle Tubli Tegija tunnuskirjad kultuuri- ja külaelu edendajatele. Tunnustuse said Astra Kittus, Ilona Seedre, Heiki Siilbek, Eija Sõukand, Riina Raudkepp, Hiie Kala, Jaanika Tappo, Raido Loog, Linda Varul, Tiina Hoop, Maria Drenkhan, Liisi Kurusk, Ere Rekker-Mägi, Ilse Aigro, Helgi Ruusmäe, Raivo Antsov, Friedel ja Ülle Ani, Karin Andressoo, Sigrid Mark ja Anu Luiga.

Piduliku osa lõpus esinesid standardtantsudega võistlustantsijad tantsuklubist TANGO. Järgnes vabamas vormis tantsuõhtu, kus tantsuks mängis ans. Lihtsad Poisid ja vaheaegadel esinesid peotantsijad ning Sügiskulla Leedid.

Lumeta talve VASTLATRALL toimus 4. märtsil Saverna PK võimlas. Suusatamine toimus, seekord lihtsalt veidi teistmoodi. Ega see vigursõit ümber tähiste polnudki kerge, kuid finišisse jõudsid kõik võistkonnad. Lustlik teatevõistlus nõudis osalejatelt osavust, koostööoskusi ja head reaktsioonikiirust. Kõik 6 võistkonda olid tublid ja said auhinnad. Lõbus oli ka vahtpallidega kurikate mahaviskamise võistlus ning pimejalgpall, kus palli võisid lüüa ainult need 4 võistlejat võistkonnast, kelle silmad olid seotud. Igal „pimedal" mängijal oli oma juhendaja, kes võis anda ainult suulisi käsklusi, mitte käega suunata. Poiste lemmikuks olid korvpalli vabavisked. Pärast võistlusi said kõik vastlapäevalised vastlakukleid ja morssi. Oli tore, päikseline vastlapäev!