Arengukava kohaselt tuleb nende eesmärkide saavutamiseks suuremate looduskaitsealade ja rahvusparkide territooriumid jagada külgnevate jahipiirkondade vahel või moodustada uued jahipiirkonnad.

Lahemaa rahvuspark on jahiseaduse kohaselt jahimaa, mis ei kuulu ühegi jahipiirkonna koosseisu, kus jahipidamine teatud piirangutega on lubatud nii sihtkaitse- kui piiranguvööndis, loodusreservaadis aga keelatud.

Keskkonnaamet on Lahemaa rahvuspargi puhul võtnud eesmärgiks mitte liita looduskaitselised alad piirnevate jahipiirkondadega vaid moodustada kaks uut jahipiirkonda: Lääne-Lahemaa ja Ida-Lahemaa.

Moodustatav Lääne-Lahemaa jahipiirkond asub tervikuna Lahemaa rahvuspargis Harjumaal Kuusalu vallas. Moodustatav Ida-Lahemaa jahipiirkond asub Lahemaa rahvuspargis Harjumaal Kuusalu vallas ning Lääne-Virumaal Vihula ja Kadrina vallas.

Lahemaa jahipiirkonnad moodustatakse Keskkonnaameti peadirektori käskkirjadega, mille eelnõude ja jahipiirkonna kaartidega on võimalik tutvuda Keskkonnaameti kodulehel, sama son ka kirjas vastuväidete esitamise tähtajad.