Kerge kummiketas lendas parimal poisil Jako Jänesel üle 23 meetri, vahtkummist oda pikima viske tegi Eva Rahel Viitas. Teiba abil suutis Egert Soa hüpata 3,27 meetrit ning üle madalate pehmete tõkete jooksis kõige kiiremini Kuldar Sperling.

Mälestusaktusel osalesid Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonnast Harry Lember, kes oli Külveti hindele „väga hea" kaitstud lõputöö juhendaja, ning Eesti kergejõustiku liidu esindaja Marko Aleksejev. Külveti tegemisi ja õpinguid meenutasid ka tema treeningukaaslased ja sõbrad.

Jaanus Kriisk, kes on kirjutanud huvitava raamatu Külvetitest, tegi esinemise järel õpilastele lühiviktoriini. Vaadati Laine Lindvesti koostatud filmi Valteri kooliajast. Pärastlõunal võisteldi sprindialadel 50 meetri jooks ja 50 meetri tõkkejooks.

Omavahel võtsid mõõtu Abja gümnaasiumi, Halliste põhikooli ja A. Kitzbergi nim. gümnaasiumi 3.-12. klassi õpilased ning esindatud oli ka meeste võistlusklass. Kõige kiirema jooksu tegi 16-aastane Karksi-Nuia õpilane Remy Raheste ajaga 6,5 sekundit ning neidudest oli kiireim Angelika Orgusaar Halliste põhikoolist ajaga 7,6 sekundit.

Tõkkeid ületasid kõige kiiremini Silver Kask Abja gümnaasiumist ajaga 8,7 sekundit ja neidudest oli ajaga 9,6 sekundit kiireim üheteistaastane Karksi-Nuia tüdruk Heidy Bergštein.

Kõik osalejad said mälestusmedali ja vabapääsme Abja ujulasse. Loodame, et algus sai tehtud traditsioonilisele Valter Külveti nimelisele mälestusvõistlusele.