Õhtu ametlikus osas kuulati sõnavõtte. Oli hulganisti tervitajaid, õnnitlejaid, kingitoojaid! Kõiki üles lugeda ei saa, muidu muud enam vallalehte ei mahukski.

Näidati huvitavat videot rahvamaja ajaloost kuni selle renoveerimise ja Trehvamise Tare valmimiseni.

Erika tänas kõiki, kes maja renoveerimisele ja juurdeehitusele kaasa aitasid. Rootsi laud oli lookas maitsvate võileibade ja tortide all. Pealerüüpamiseks oli termostes kohv ja tee.

Peomeeleolu tõstis kolmeliikmeline ansambel Toomus.

Esitati nii moodsaid kui ka rahvalikke lugusid ja laule. Vahepeal pakkus silmailu "mustlannade" tants. Siis jätkas jälle Toomus.

Nagu eestlastel kombeks - algul ei saa vedama, pärast ei saa pidama, nii ka sellel peol. Esiti läks tantsima paar paari, peagi aga täitus saalipõrand tantsijatega.

Tuju oli ülev ja arvatavasti kõik peolised mõtlesid tänutundega Erikale, kes oli alates projektide kirjutamisest, materjalide ja ehitajate leidmisest kuni maja valmimiseni muret ja vaeva näinud ning tänu kellele on külal nüüd Trehvamise Tare.

Jääb vaid loota, et Tares hakkavad tööle isetegevuse ja muud ringid, mis toovad rahvast kokku ja muudavad vaikse külaelu mitmekesisemaks ja huvitavaks. 

Uus raamatukogu

Vahastu Trehvamise tare.

Pidulised tantsuhoos. Foto: Irma Robam