- Jalgrattaga tuleb jalgratta- või kergliiklusetee puudumisel sõita sõidutee parempoolse ääre lähedal (jalgsi vasakul, pimedal ajal helkur parempoolse põlve kohal rõõmsalt helkimas).

- Iseseisvalt võib sõiduteel sõita vähemalt 10- aastaselt (kuni 15-aastasel peab kaasas olema juhiluba).

Lapsevanema või tema nõusolekul muu täiskasvanu vahetu järelevalve all võib sõiduteel jalgratast juhtida siiski juba ka 8-aastaselt.

- Pisimopeedi juht peab olema vähemalt 14 ja omama jalgratta juhiluba. Noorem kui 16 aastane jalgrattur ja pisimopeedi juht peab kandma kinnirihmatud jalgratturikiivrit (mootorratta ja mopeedi puhul motokiivrit).

Mopeediga tohib peale sõidutee liigelda ka jalgrattateel, kuid mitte kõnniteel.

14-16-aastane mopeedijuht peab kaasas kandma vastavat juhiluba. NB! Mopeedid peavad olema registreeritud.

- Jalgrattal ja pisimopeedil peab olema töökorras pidur ja signaalkell, ees valge, taga punane, külgedel oranžid helkurid. Pimedas või halva nähtavusega peab põlema ees valge ja taga punane tuli.

Vaadakem siis enne teele minekut oma sõidukid kriitilise pilguga üle ja tuletagem meelde ka liikluseeskiri.

Autojuhid, harjuge parem ära, et „jälle on neid kõik kohad täis". On jah ja üha juurde tuleb, peame kõik koos lihtsalt üksteisega arvestades asfaldile-kruusale ära mahtuma. Vanemad, veenduge enne oma võsukese liiklusesse lubamist, et ta ikka teaks, mida tohib ja mida mitte - et laps ikka elusana koju tagasi jõuaks.

Kõigile liiklejatele soovin rohkem sallivust! Kui märkuse tegemisest ei piisa või see pole võimalik, teatage oma tähelepanekutest liiklusliini numbrile 14900, kiired abikutsed jätkuvalt 110/112. Kui aga on tekkinud küsimus või vajadus abi järele, pöörduge julgesti oma tööd tegeva politseipatrulli poole! Kaunist kevadet ja turvalist liiklemist!