Koostis:
4 dl nisujahu
2+2 dl riivitud juustu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g margariini
2 dl hapukoort
katteks muna ja seesamiseemneid ja/või linaseemneid

Valmistamine: Sega kokku jahu, kaks dl riivitud juustu, küpsetuspulber ja sool. Näpi hulka pehme margariin, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. Rulli tainas õhukeseks rattaks või piklikuks ribaks. Lõika tainast kaheksa kuni 12 kolmnurka. Pane iga kolmnurga keskele natuke riivitud juustu ja keera sarvekeseks, alustades laiemast servast. Tõsta plaadile küpsetuspaberi peale ja määri munaga. Raputa peale seesami- ja/või linaseemneid. Kuumuta ahi 225 kraadini ja küpseta 10-15 minutit.

Sinepine lillkapsa-juustuvorm

Koostis:
1 suurem lillkapsas
2 dl 35% rõõska koort
2 sl teralist sinepit
150 g riivitud juustu
soola ja musta pipart
hakitud maitserohelist

Valmistamine: Lõika lillkapsas õisikuteks. Pane soolaga maitsestatud keeva vette ning keeda 10 minutit, kuni lillkapsas on pehme. Nõruta hoolega ja tõsta ühekordse kihina ahjuvormi. Sega väikeses kausis rõõsk koor, sinep ja enamus juustust, maitsesta soola-pipraga. Kui soovid, võid lisada hakitud maitserohelist. Kalla saadud segu vormi, puista peale ülejäänud riivjuust ning küpseta 200 kraadises ahjus kümmekond minutit, kuni juust on kuldne.

Jäätis Domino küpsistega

Koostis:
8 dl 35%-list
rõõska koort
1 purk suhkruga
kondenspiima
175 g Domino küpsiseid

Valmistamine:

Vahusta vahukoor, kuni moodustuvad pehmed tipud. Lisa kondenspiim ja vahusta veel veidi, kuniks kõik ilusasti seguneb. Lisa peeneks hakitud küpsised (või ükskõik milline meelepärane lisand - nt erinevad marjad, marmelaadikommid, pähklid) ja sega kõik korralikult lusikaga läbi. Kalla segu sügavkülma minevasse anumasse ning külmuta viis-kuus tundi.