Õpetasin Hiivele vankri ja saani ees käimist ja ratsastasin ta ikka mõttega, et saaksin endale universaalse sõbra, kes aitaks mind minu tegemistes. Tema omakorda õpetas mulle mõistma tema soove ja vajadusi. Ma ei liialda, kui ütlen, et nii nagu on igal inimesel oma iseloom, on seda ka hobusel. Oleme nende aastatega kokku kasvanud, koos rännanud läbi kolme valla: Väätsa, Kareda ja nüüd juba 10 aastat Ambla vallas.

Üsna pea peale Amblasse jõudmist tekkis meie ümber väikeseid ja suuri hobusehuvilisi. Soovi korral tegime vankri ja saanisõite, sisustasime laste sünnipäevi. Projekt "Laps ja hobune" läks edukalt käima ja hobusehuvilistest puudust ei ole. Hiive seljas on ratsutamist õppinud väga paljud lapsed ja neid huvilisi õnneks jagub.

Hetkel käib hobuseringis 20 hobusehuvilist. On edasijõudnuid ja on päris väikseid algajaid. Peale Hiive on meil veel kaheksa hobust, hetkel võtavad neist treeningutest osa neli hobust. Hobusering toimub 5-el päeval nädalas.

Kellel nüüd huvi tekkis ja soovib meist ja hobustest rohkem teada, saab meie tegevusest edasi lugeda järgmises vallalehes. Kaunist kevade algust kõigile ja uute huvitavate kohtumisteni!

Anu Laansalu, hobuseringi juhendaja