Volikogu esimees Enn Kirsamn sõnas istungil, et koalitsioonilepingu järgi mehitab külaelukomisjoni esimehe koha valimisliidu Ühine Kodu esindaja ning valimisliidust väljaastumisega avaldas Rutiku umbusaldust kogu vallavolikogu koalitsioonile ja koalitsioon avaldab nüüd omakorda Rutikule. 

Emil Rutilu lükkas süüdistused tagasi ja rõhutas oma kõnes, et tegutseb lähtuvalt vallaelanike huvidest ja vajadustest. Tema sõnul ei tähenda tema väljaastumine valimisliidust umbusaldust volikogu liikmete, vallavalitsuse liikmete ega ka koalitsioonilepingu vastu.

Rutiku umbusaldamise poolt hääletas 12 volikogu liiget, vastu oli 5 liiget.

Tüli koalitsiooniga sai alguse sellest, et Uuri külas elavale Emil Rutikule oli vastuvõetamatu vallavanema töötasu 10protsendiline tõus. "On suur vahe, kui 2000 euro puhul kasvab töötasu 200 euro võrra ja 800 euro puhul 40 eurot," selgitas ta märtsi alguses ajalehele Sõnumitooja. Märtsi esimestel päevadel saatsid volikogu esimees Enn Kirsman ja vallavanem Urmas Kirtsi külavanematele ja külaelukomisjoni liikmetele kirja, kus andsid teada, et edaspidi ei esinda ta Ühise Kodu, koalitsiooni ega volikogu arvamust, vaid esindab ainult iseennast.

Vaata erakorralist volikogu istungit: