Tähelepanu pälvis ja pilke köitis ka üks tähtis väljaõppinud päästekoer, kes vaatamata oma suurusele ja eriharitusele üsna sõbralikult inimestega lävis. Sai näha eritehnikat ja kõiksugu vahvaid päästevidinaid, mida igas päevas tihti ei kohta. Põnev oli nii lastel kui ka nendega kaasasolnud täiskasvanuil.

Sangaste enda vabatahtlikud päästjad olid igati väärt au olla ürituse korraldajaks ja teiste küllakutsujaks. Tänu neile on meil siin maal olla oluliselt julgem, sest näiteks tuleõnnetuse puhul vaid kaugel asuvate kutseliste peale lootes võiks mõnel puhul jõuda seitse surma surra ning nii mõndagi päästetud hoonet poleks praegu enam olemas.

Sest hõre rahastus on vahemaad kaugeks ajanud ning päästekiiruse eelise suuremate keskuste kasuks pööranud. Üritus tuli välja igati korralik, ontlik ja piirkonda väärtustav.

Vabatahtlike meeste-naiste tegevus on kodanikuühiskonna tugev samm maal. Ühendatud saavad nii hobi kui ka abi. Seltsitegevus on põimitud väga vajaliku esmase reaktsiooni valmisolekuga. Müts maha meeste ees, kes riigi pükstesse kulunud auke nii lapivad, et lapp tihtipääle püksast parem tundub. Vabatahtlikuse olemasolu maal päästetegevuses päästab Riigi mainet ning annab inimestele usku, et tugi on siiski kusagil olemas. Jääb vaid loota, et riik oma maine päästjaid paremini toetaks tehnika ja rahaga. Teevad ju vabatahtelised selle vähesega maksimumi minimaalseteski oludes. Taolist tegevust tuleb väärtustada nii kohapeal kui ka riigi tasandil.

Sangaste vabameeste plaanides on ehitada oma väike päästedepoo tehnika hoiuks ja abistavateks tegevusteks. Projekt on olemas ning ehk saab mõne aja pärast Sangaste katlamaja juures näha garaazhe eritehnikale ja päästetunkedes mehinaisigi.

Üritame hankida ka tehnikat, mis taluks maakodu juurde sõitu ka lumisel-porisel ajal ning omaks võimekust kahjutuli juba eos summutada. Mehed on selles osas väge täis ja eks siis näis. Ehk siis astu vabatahtlikult vabatahteliseks pritsumeheks seni, kuni veel saab! Tänuväärt tegu, seltsielu ja hea tunne iseendas on seda väärt! Teod on juba seda tõestanud! Sangaste on suurepärane kant heade asjade algatamiseks, jätkamiseks ja tähistamiseks! Tule Sangastesse, sa ei pea kahetsema! Sa tahad olla, veel tulla ja tahad ka jääda!

Ilusat kevade tulemist õue ja põue, kaaskogukondlane!