Ka meie naiskoor valmistub üldlaulupeost osa võtma. Laulud on üsna nõudlikud, seepärast tuleb hoolega harjutada ja ettekandeid viimistleda.

5. aprillil toimus Tamsalu Gümnaasiumi aulas Tamsalu Naiskoori sünnipäeva kontsert-etendus, mis oli samuti pühendatud eri põlvkondade järjepidevusele, kooslaulmise rõõmule ja üksmeelele. Kontserdil osalesid ka naiskoorid Rakkest ja Kadrinast ning Türnpu Meeskoor Tallinnast. Veel esinesid rahvatantsijad „Tantsusarvikud" Tallinnast, „Lustpill", noored laulu- ja pillimängusõbrad Tamsalu Gümnaasiumist.

Peole olid kutsutud endised naiskoori lauljad. Meid oli kenake hulk kohale tulnud üle Eestimaa. Kindlasti kõige auväärsemad vilistlased olid pr. Ellen Kurotškina ja pr. Ella Maileht, kes laulsid naiskooris 1940-tel aastatel. Kuid kooris laulab tänaseni naiskoori staažikaim laulja Renata- Silvia Abel. Renata on tõesti koorilaulu järjepidevuse kandja Tamsalus. Täname Sind !

Praegu on kooris 20 lauljat. Üldse on 35 aasta jooksul kooris laulmas käinud üle 80 naise. Kahjuks on 8 naist meie seast jäädavalt lahkunud. Kontserdi alguses mälestati neid lauluõdesid küünla süütamisega.

Koori parimad aastad olid arvatavasti 1990-datel. Tol ajal oli kooris ca 50-55 lauljat. Selleks ajaks olime valmistanud Ambla kihelkonna rahvariided, muretsetud said mitmed esinemiskostüümid. Nendesse aegadesse jäävad paljud toredad kontserdid, võistulaulmised, välisreisid, sõprussidemete sõlmimised ja ühislaulmised sõpruskooridega.

Üldlaulupidudel on meie koor laulnud alates aastast 1980. Eriti edukas oli 1997. aasta kus Eesti Naislaulu Seltsi korraldatud kooride võistulaulmisel saavutasime C-kategoorias 14 kooriga võisteldes I koha.

Soomes Kotka Merepäevadel korraldatud merelaulude festivalil saateta lauljate grupis 13 koori (ka kammerkoorid ja meeskoorid) seas hinnatud III koha. Need olid ju toredad saavutused ja näitasid koori taset. Aeg kaob, laulud jäävad ...

Kooris käib seltskond, keda seob laul, just mitmehäälne koorilaul. Tore on ka see, et meid vilistlasi kutsutakse alati rõõmuga koori üritustele nagu kohtumised, teatrikülastused jms. Täname !

35. aastapäeva kontsert-etendus oli meeleolukas lavastus, elamusrikas ja südamlik. Täname dirigent Heidi Mägi. Ilus elamus oli !

Ja kui palju oli kohal õnnitlejaid ja tervitajaid! See juba näitab, et koorilaul kõlas, kõlab ja jääb ikka Tamsalus kõlama.

Selleks laulurahvale helisevat häält ja laululusti! Noored, lööge veel agaramalt kaasa! Tamsalus ju valikuid jätkub! Kontserdilt lahkudes jäi kõlama laul „Oma saar" (K.Tamra) ühendkoori esituses. Suurepärane! Lõpetuseks laulsid kõik koos A.Tammeoru „Aeg kaob, laulud jäävad".

Täname südamest ja soovime laululusti edaspidiseks!