Viimastel kuudel noortega kohtudes on nende peamiseks küsimuseks olnud, millal tuleb meile noortekeskus? Hetkel ei oska kindlat aega öelda, aga oma edaspidises tegevuse püüdleme selle poole, et Võhma noor saaks noortekeskuse. Esimene suur ülelinnaline noorteüritus, mille noored ise algatasid, saab toimuma Vaba Aja Keskuses 2. mail. Jälgige reklaami!

Alates 1. aprillist on tööl Vaba Aja Keskuse juhataja Silvia Murro. Maikuust võtame tööle ka noorsootöö- ja spordispetsialisti, kes hakkab sisulist tööd tegema noortega ja korraldama linna sporditegevust. Loodame väga, et aasta teisel poolel saab uue hoo sisse nii noorsootöö- kui ka sporditegevus.

Spordivaldkonnas on aktiivsemaks muutunud meie spordiklubi Võhma. Klubi juhatuses on toimunud muutused. Spordiklubi juhatuse esimees on Enno Rohelpuu ja liikmeteks Kuuno Tiitus, Hannes Männik, Mati Tiirmaa ja Ants Saluste. Spordiklubi esitas projekti kohaliku omaalgatuse programmi ja selle rahastamise korral saab korrastatud pentanki väljak staadioni juures. Spordis on viimasel ajal väga tublid olnud meie noored käsipallurid ja maadlejatest on esikohti noppinud Kevin Aas. Soovin neile jätkuvat visadust ja edasipürgimist.

Aprillikuus on meie näitering Rassijad esinenud mitmeid kordi lavalaudadel. Aprilli teisel laupäeval toimus Viljandimaa näitemängupäev Pilistveres. Üles astusid erinevad näitetrupid Viljandimaalt ja Võhma näitering mängis katkendit etendusest „Polkovniku lesk". Koju tuldi parima lavakujunduse ja kostüümide preemiatega. Ülestõusmispühade laupäeval oli linnarahval võimalus näha meie näiteringi Rassijad uut etendust „Mees, naine ja kontsert". Vaatamata soojale kevadilmale oli saal rahvast täis. Etendus oli väga hästi lavastatud, näitlejad tegid suurepärase koosmängu ja osatäitjate erinevad karakterid andsid lavastusele värvi. Ei saa kiitmata jätta lavakujundust ja kostüüme, kus iga väiksemgi detail oli kindlalt paigas. Kiidusõnad kogu meeskonnale ja loodame, et sügisel on taaskord võimalus meie linnarahval veel etendust näha.

Eelmisel nädalal tähistasid erinevad linna asutused südamenädalat. Kogu nädala vältel sai teha erinevaid tegevusi: oli liikumispäev, võimlemispäev ja jalgrattapäev. Jalgrattapäeva aitas läbi viia Sirli Leier Maanteeametist. Pühapäeval toimus ülelinnaline liikumispäev, kus ühiselt tantsiti Maire Ilvese eestvedamisel line-tantsu ja matkati ümber linna. Karastavat mahlajooki pakkus meie mahlatehas Largo. Tänusõnad kõigile asutustele, kes viisid läbi erinevaid tegevusi ja sel nädalal suurema tähelepanu alla võtsid tervise ja liikumise.

Linnavalitsuse koosseisus on toimunud ka mõningad muutused. Kolme raamatupidaja asemel on alates aprillis tööl kaks. Suured tänusõnad tehtud töö eest tahan öelda Silvi Viilipile, kes töötas Võhma linnavalitsuses raamatupidajana 19 aastat.

Üleriigilised „Teeme Ära!" talgud toimuvad sel aastal 3. mail. Võhmas aga teeme 1. mail kell 11.00-15.00 ühiselt korda meie Tooma tänava ääres oleva tervisepargi. Kes soovib käed külge panna ja koristustöödes kaasa aidata, siis töökindad kaasa ja ole kohal. Pakume suppi ja kringlit.

Alustasime aasta algul uue arengukava koostamisega. Esimene meeskondade kokkusaamine oli 1. aprillil. Arengukava koostamise protsessi aitab meil läbi viia Järvamaa Arenduskeskus. Aprillis ja mais vaatavad volikogu komisjonid läbi eelneva arengukava tegevused, uuendavad hetkeolukorda ja järgneva perioodi tegevusi. Järgmine meeskondade ühine kokkusaamine on 15. mail kell 16.30 Vaba Aja Keskuses. Mais ja juunis kutsume linnaelanikke osalema arengukava aruteludel. See on just õige aeg avaldada oma arvamust ja mõtteid järgnevateks aastateks. Maikuu linnalehes viime läbi ka rahva küsitluse, kus ootame teiepoolseid mõtteid ning ettepanekuid.

Viimastel nädalatel on muret teinud õhtused ja öised korrarikkumised linnas. Sõidetakse autodega, valimata kohti, ja kogunetakse laste mänguväljakule alkoholi tarbima. Tahan siinkohal linnaelanikke üles kutsuda, et kui märkate sellist korrarikkumist, mis häirib kaasinimesi, siis helistage 110 ja andke sellest teada. Olen meie kohaliku konstaabliga sel teemal rääkinud ja selgub, et Võhmast pole tulnud ametlikke teateid. Õhtusel ajal on korrarikkujad üldjuhul ikkagi meie enda linnaelanikud ja enamjaolt me tunneme neid. Kui te ei julge neid ise korrale kutsuda, siis palun andke sellest teada politseile. Vaid nii saame oma linnas korda tagada, kui oleme ise aktiivsed märkajad ja informeerijad.

Eelinfona annan teada, et sel aastal toimub 23. Juunil, jaanipäeval Sakala maleva eestvedamisel Viljandimaa Maakaitsepäev Võhmas. Päev tõotab tulla vahva, sest oma tööd, tehnikat ja varustust on tutvustamas erinevad jõustruktuurid: päästeamet, politsei ja kaitseliit.

Näituse vaatajad saavad hea ülevaate erinevatest relvaliikidest ja tehnikast. Kindlasti ei puudu sellest päevast ka sõdurisupp. Nii et kõik linnaelanikud on oodatud kas üksi või koos peredega osalema maakaitsepäeval Võhmas. Õhtul aga saame kokku linna jaanitulel. Täpsem info ilmub maikuu linnalehes.

Soovin kõigile kaunist kevadet ja märgake tärkavat loodust enda ümber!