.

Tähtvere valla talgujuhid enda korraldatud talgutest:

Külli Pann - Ilmatsallu Noortekas - teeme ära!

Osalejaid oli 10. Arvestades ruumi suurust ja planeeritud töö iseloo­mu oli see paras hulk talgulisi. Tegelikult oli see juba varem alustatud remondi- ja sisustustööde jätkamine. KÜSK-i ja Tähtvere Vallava­litsuse toetusega on soetatud põrandakattematerjal ning ruumi- ja mööbliviimistlusvahendid, mis mitme talgupäevaga on ühiselt paika pandud. Teeme ära talgupäeva lõpetasime küpsiste ja mahlaga.

Jube vahva, et Ilmatsalu kooli noored on ise käed külge löönud just neile mõeldud ruumide mõnusamaks tegemisel. Loodan, et siia leia­vad tulevikus tee ka teised. Sügisel, uue toahooaja algul teeme amet­liku Noorteka avamise ja teavitame ka lahtioleku aegadest.

Õie Männik - Koduümbrus korda Pihva külas

Teeme Ära seekordsel ettevõtmisel oli meie rakuke 16-liikmeline, nendest 6 olid lapsed. Talgulised koristasid maanteeäärseid teepeen­raid ja Loku järve kaldaid prahist. Meespere istutas saarele 25 mändi ja kuuske, korda tegime ka postkasti ümbruse ja rajasime lillepeenra. Üks talguline värskendas talu piirdeaia, värvides selle kevadiselt kau­niks. Peale ühiselt planeeritud tööde lõppu pakkus talgujuht talgulis­tele seljankat koos iseküpsetatud viineripirukate ja jõhvika morsiga.

Oleme oma grupiga osalenud talgutel algusest peale, seega juba vii­endat korda. Pean ütlema, et meie talgulised on alati olnud rõõmsad ja töökad. Loodame seda toredat traditsiooni jätkata ja koduküla kaunina hoida. Kõik uued talgulised on alati oodatud.

Riina Pant - Rõhu küla haljastustalgud

Rõhu talgupäeval osales 15 inimest. Tegime korda bussipeatuse üm­bruse, poe esise platsi ja külavahe tee äärest ja kraavi kaldalt sai kor­jatud sinna tekkinud prügi. Kehakinnituseks oli meil soe tee ning soolane ja magus kringel. Suured tänud osalejatele!

Martin Bachmann - Rahinge ekstreempargi talgud

Osalejaid oli umbes 30. Tööd, mis tehtud said, olid randade korras­tamine ja uue rannaliiva laiali laotamine, koristamine. Ujuvsildade, sauna jm peitsimine. Talgulistele pakkusime suppi ja 3 erinevat koo­ki. Hiljem istusime tünnisaunas ja julgemad said sõita veelauaga. Väga meeldiv, et kohale tuli nii palju inimesi ja sai suured asjad ära teha.

Rahinge talgulised. Foto: AK Rahinge

Jürgen Kirsis - Heakorratööd Ilmatsalu kalatiikide Järve tee äär­sel alal

Talgutel osales 11 talgulist Kalastusklubist Livonia. Talgute käigus sai niidetud vana hein ja pilliroog kalatiikide äärest, mis piirneb Järve teega. Samuti sai koristatud nende äärest prügi ning koristatud Täht­vere Vallavalitsuse ja OÜ Ilmatsalu Kala ühiselt kasutatav garaaž-töökoda. Kuna planeeritud tööd said valmis kiiremini, kui ette oli näha, sai talgute käigus korjatud prügi 1 km ulatuses Suur-Emajõe äärsel kallasrajal Tõnise parkla juures (Vorbuse küla). Pärast talguid söödi hernesuppi, rüübati mõdu ning värskendati ennast saunas. Talgulised olid rahul tehtuga ning kõik leidsid, et soovivad kindlasti ka edaspidi osaleda ühistalgutel, mille eesmärgiks ja sooviks on veidi muuta paremaks meie endi elukeskkonda.

Oliver Vall - Haage küla metsakoristus

Osalejaid oli ca 20. Metsaalune park sai kenasti puhtaks, kuivanud puud langetatud, rämps ja oksarisu ära koristatud. Suured tänud omalt poolt Sirje Mägile, kelle idee see oli ning kes ühtlasi ka toitis talgulisi maitsva supi ja kringliga. Kokkuvõtlikult võiks öelda tänud kõigile osalejatele ning loodetavasti saab sellisest ühisest talgust meeldiv traditsioon.

Päikest ja rõõmu teile, tublid talgulised!