Aeg-ajalt tuleb võtta käsile niisuguseid töid, millest meie heast tahtest ja jõust väheseks jääb. Sellel aastal oli planeeritud tööd: liivakastide ehitamine, kiikede ja ronilate aluste pindade täitmine liivaga, heki ja okste lõikamine, heki juurimine, okste äravedu, vahendite värvimine, ravimtaimepeenarde ja territooriumi korrastamine. Kõik planeeritud tööd said tehtud tänu väga tublidele abilistele ja toetajatele.

Tahan personaalselt tänada perekondasid: Toomet, Piili, Pärnpuud, Lepikut, Melnikut, Vikatit; Lauri ja Raiko Alliksaart, Aron Nurkenit, Priit Grünthali, Sirja Luhti, Meelika Kalaust, Anneli Kõolehte, Taivo Tanilat, Hendrik Ilvest ja Rait Metsa.

Suur aitäh neile lasteaia töötajatele, kes koos lastevanematega panustasid turvalisusesse. Suur aitäh meie kokkadele Liivile ja Evelinile, kes kostitasid meid tee ja maitsva hernesupiga. Lisaks sellele valmistasid nad Ambla valla teistelegi talgulistele hernesuppi.

Aitäh Saint-Gobain Aravete tehasele liiva eest, Aravete Metallitööde OÜ tööriistade ja liivakastide ehitamiseks vajalike puukruvide ja ankrupoltide eest ning TKM Ehitusele liivakasti laudade veo eest. Tänan ka Marti Lepikut ja Lauri Alliksaart, kes oma transpordiga vedasid oksi ja juurisid kändu.

Ülle Ojamäe, talgujuht

Mägise küla talgud

Kella 12-ks oli põhuhoidla juurde kogunenud meeldivalt palju rahvast. Ja inimesi tuli aina juurde. Kuna ilm meie tegevust see hetk veel soosis, asusime kohe tööle.

Alustasime teeäärte koristamisega Mägise küla ja Aravete piiril asuvast kuusikust. Tõime metsast välja kolm suurt prügikoti täit sodi ja 5 (!!!) autokummi. Lisaks veel palju vanarauda. Leidsime metsast ka katmata kaevu, millest teavitasime vallavalitsust.

Liikusime mööda teed edasi, teadmata, et meie tegevust jälgitakse. Kui olime oma koristustöödega lõpetanud, hakkas sadama peenikest uduvihma. Leidsime, et on kõige õigem aeg asuda sööma talgusuppi. Kui hakkasime lõpetama, märkasime, et mööda teed tuleb meie poole proua Ulvi Ots suure prügikotiga. Ta oli meie koristamist märganud ja kasutas juhust, et ka oma maja juures asuv teeserv prahist puhastada.

Tuleb tõdeda, et talgupäev kujunes väga töökaks ja lõbusaks. Saagiks saime lisaks metsast leitule veel kaks suurt prugikoti täit prahti. Inimesed, olge palun veidi hoolivamad ümbritseva looduse suhtes.

Tahan tänada Mägise küla nimel Ambla Vallavalitsust ja Aravete lasteaeda maitsva ja kosutava supi ning leiva eest. Eriline tänu kõigile talgutel osalenutele, eriti töökatele lastele: Lisette, Kadi-Liis, Maiko, Rasmus ja kõige väiksemale talgulisele Kairole, kes sel aastal jagas käske veel kärust. 

Mägise küla talgud. Foto: Sigrid Liige

Talgud Aravete terviseradadel

Talgute eesmärk oli muuta rajad kasutajasõbralikuks, turvalisemaks ja puhtaks. Kuna suurt kasutust leiavad rajad just sportlaste poolt, siis võiski laupäeval rajal toimetamas näha nii Ambla kui ka Albu valla suusalapsi koos oma peredega kui ka tublit kepikõnni juhendajat Heidi Antonsit kaaslasega.

Talgude korraldajaks oli Ambla Spordiklubi eesotsas juhatuse esimehe Reimo Kaasikuga, õla pani alla Aravete Noortekeskuse 4H klubi koos juhendajaga.

Talgutele andis oma panuse 28 inimest. Radadelt ja radade äärtest korjati kokku prügi, maha langenud ning langetatud kuivanud puud ja oksad. Kohal oli traktorist, kes viis ära kokku korjatud oksahunnikud. Töötasid ka saemehed. Selleks, et metsas ikka järelkasvu oleks, istutasid suusalapsed maha 100 kuuseistikut.

Pärast pakuti talgusuppi ning osalejad said osa teeme ära talguloosist.

Korraldajad tänavad Ambla Vallavalitsust ja lasteaeda talgusupi, Raigo Topsi okste ära vedamise eest ning loomulikult kõiki talgulisi!

Kusjuures mõned tublid talgulised võtsid osa sel päeval ka lasteaias toimunud töödest.

Tublid eeskujud!

Aravete Kangrumäe terviseradadel
toimetasid tragid suusanoored.
Foto: Annika Rohi