Kõnnu võrguplatsi jaoks oli koht täitsa olemas. „2007. aasta kevadel mõõtis vald selle maatüki külakeskuse tarbeks ära ja siis alustasime võssakasvanud, tormimurtud õunapuudest platsi korrastama. Siis sai rajatud ka võrkpalliplats," selgitas ta.

„Avaldus tasub kindlasti teele panna," tõdes Maila Kald. „Kindlasti soovitan kõigil konkursil osaleda, kel võrguplatsi varustuse hankimiseks endal võimalused puuduvad. Meilegi alguses uskumatuna tundunud võimalus, sai ära kasutatud ja tabas nagu rusikas silmaauku. Kui oled ise midagi üritanud teha, siis tulevad appi ka teised. Nii näiteks muretses vald tänavu kevadel koorma liiva, et platsi piirid korralikult ära tasandada."
Foto: Kõnnu Küla Seltsing

Foto: Kõnnu Küla Seltsing

Palliplats tuli õigel ajal

„Kõnnu külas on jaaniõhtul alati suurem pallimäng korraldanud, ilma selleta ei kujuta jaanipäeva ettegi. Kui  hea uudis platsi varustusest saabus, siis uurisime, kas vahendid jõuaksid kohale jaanipäevaks. Nii ka lubati. Kuid meie väljakuulutatud jaanitule hommikuks polnud veel vahendid kohale jõudnud. Osa külaelanikke lausa ootas labidate najal. Kuid keskpäeval saabuski varustus ja pealelõunaks olid meie toimekad külaelanikud võrkpalli võrgu üles pannud ja õhtul saigi toimuda esimene pallimäng. Lõpp hea, kõik hea," jagas möödunud-aastaseid muljeid Maila Kald.

Maila sõnul ei tunne platsist igapäevaselt rõõmu ja mõnu vaid kohalikud külaelanikud. „Võrkpalliväljakut kasutavad ka sõbrad-tuttavad Kõnnu naaberküladest ning kohalikud kutsuvad sageli ka oma tuttavaid võrkpallihuvilisi uuele platsile mängima. Eelmisel suvel pidasid kohalikud võrkpallurid ka oma suvepäevi meie külakeskuses," lisas ta.

Kohaliku elu edendaja tõdeb ka, et võrkpall liidab eri vanuses elanikke. „Pallimängu tullakse vaatama ja selles osalema ka perekonniti. Plats on piiratud aiaga ja lastel on samal ajal võimalik külaplatsil aega veeta. Sageli pööravad meie platsi uudistama ka möödujad, kes meie saart külastavad."

Credit24 Rahvaliiga Võrguplatsid korda! 2014 aasta konkursile saab avaldusi esitada kuni pühapäeva, 18. mai südaööni. Loe konkursi tingimuste kohta infot  ja lae alla avaldus Volley.ee lehelt
Foto: Kõnnu Küla Seltsing

Foto: Kõnnu Küla Seltsing