Tekkinud oli olukord, kus kultuurimaja tegi oma asja, mõis ja kool oma, Sadukülas omad toimetamised jne. Väga paljuski oli muutunud tegevus hoonetepõhiseks ja puudus toimiv ühenduslüli erinevate tegijate vahel. Samuti on Puurmani mõisast saanud tänaseks päevaks ülioluline kultuurielu keskpunkt - seal toimuvad mitmesugused pidulikud vastuvõtud ja kontserdid. Nii valla eelarve- ja majanduskomisjon kui ka haridus- ja kultuurikomisjon leidsid, et muudatusi on vaja. Volikogu otsustaski, et Puurmani valla kultuuri- ja spordielu paremaks korraldamiseks lõpetada kultuurimaja tegevus alates 30.06.2014 ja anda need ülesanded Puurmani Mõisa Sihtasutusele, kes korraldab konkursi valla kultuuri- ja spordijuhi ametikoha täitmiseks. Otsust tehes ei olnud volikogu eesmärgiks kulude kokkuhoid ja süsteemi lõhkumine, vaid ikka paremini toimiva süsteemi loomine.

Konkursil valituks osutuva inimese ülesandeks saab korraldada kultuuri-, spordi-, noorsootöö- ja huvitegevust kõigi erinevate partneritega - kool, lasteaed, noortekeskused, külad, MTÜ-d. Samuti ka projektide koostamine, ürituste korraldamine ja vajadusel ka sponsorite leidmine. Võtmeteemaks on koostöö, et me ajaks ühist asja ja saavutaks parema tulemuse.

Kõik senini kenasti toimivad ja sissetöötatud asjad jätkuvad. Ei lauljad, tantsijad ega teised huviringides käijad pea muretsema, et sügisel neil enam kokkusaamisi ei toimu.

Kuni inimesed tahavad kodust välja tulla ja ühiselt midagi teha, seni ka neid ettevõtmisi vald toetab. Pigem on mõtted suunatud sinna, et neid tegevusi ikka juurde tuleks. Kultuuri ja spordiga seotud tegevused toimivad ikka kõige paremini siis, kui on tublid eestvedajad.

Õnneks neid hakkajaid inimesi meie vallas leidub. Vaja on neid valla poolt toetada ja julgustada, et ellu kutsuda just neid tegevusi ja sündmusi, mis kohalikule kogukonnale meeldivad ja igapäevastele tegemistele vaheldust pakuvad.

Usun ja loodan, et need plaanitavad muudatused kõike seda toetavad.

Kõigile valla elanikele tahan ma südamele panna, et te ise ka aktiivsed oleksite ja kõigest pakutavast võimaluste piires osa võtaksite. Tegelikult on vallas väga palju põnevaid ettevõtmisi toimunud ja toimumas.

Meenutagem viimase paari kuu omasid - 1. mai jalgpalliturniir, kalapüügivõistlus, jüriöö jooks, kontserdid mõisas, käsitöönäitus, heakorratalgud. Tulekul on isetegevuslaste kevadkontsert, lastekaitsepäev, noorte töö- ja puhkelaager, kontserdid mõisas, võidupüha- ja jaanipäevaüritused, vallapäev jne. Jälgige reklaami ja olge varmad kõiges osalema.

Tegusat kevade jätku!