Mitmed endised lasteaia probleemid on lahenduse leidnud ja rahul on nii lapsed, lasteaia töötajad kui laste vanemad.

Kuna alusharidus, mis antakse lasteaias on ülimalt oluline algklassides edukaks toimetulemiseks, peame väga tähtsaks lasteaia ja kooli koostööd tihendada ja seda saab kõige paremini teha ühtse juhtimise läbi. Samuti peame vajalikuks haridusasutuse juhi osalemist vallavolikogu otsuste langetamisel, kuna haridusele kulub üle 40% valla eelarve rahadest.

Väga olulisi haridusteemalisi arutelusid saab juhtida ja otsuseid mõjutada parimal moel vaid asutuse juht, kes on vallavolikogu liige ning loodame, et sellest tõuseb tulu nii õpilaste haridustaseme tõstmisel kui parema töökeskkonna loomisel haridustöötajatele.

Heilika Vahtra on asendajana töötanud ka Võhma Gümnaasiumi direktorina, mis annab nii temale kui meile usku ja lootust, et uus väljakutse ühendasutuse juhina on jõukohane ning huvitav.

Oleme tänulikud praegusele koolijuhile Vahur Juudasele 4 aasta jooksul tehtud töö eest ja loodame, et leiab temagi uusi põnevaid väljakutseid oma töömeheteel.

Kuna hariduse ümberkorraldusi tehakse sellel aastal paljudes naabervaldades, siis tahtsime aegsasti oma otsuse teatavaks teha, et Vahuril oleks aega uueks õppeaastaks parimaid valikud teha.

Uueks asutuse nimeks saab Kirivere Kool.

Tarmo Riisk, vallavanem

24. aprillil arutas Kõo vallavolikogu muuhulgas Kirivere põhikooli ja Kõo lasteaed Tähekild juhtimise ümberkorraldamist. Sama teema oli varem arutlusel ka kooli hoolekogus.

Otsust võtta vastu pakkumine asuda juhtima Kirivere Kooli kaalusin päris pikka aega. Loomulikult olid kaalukaimateks argumentideks laste arvu vähenemine ning meie riigis toimuv koolide/koolieelsete lasteasutuste tegevuse ümberkorraldamine.

Näiteks 2014. aastal korraldatakse ümber 32 kooli/koolieelse lasteasutuse tegevus, lisaks lõpetab 9 kooli tegevuse.

Paratamatult tuleb ka meie vallal hariduselu korraldamisel arvesse võtta õppekohtade vajadust, omavalitsuse võimalusi ja riigi hariduspoliitikat.

Kirivere põhikooli ja Kõo lasteaia „Tähekild" ühendamine puudutab paljusid inimesi, eelkõige õpilasi ja nende vanemaid. Siinkohal tuleb aga selgitada, et juhtimise ümberkorraldamine ei tähenda seda, et kaks asutust hakkaksid tööle ühes ja samas majas - lasteaed jääb oma ruumidesse ning kooliharidust antakse ikka koolihoones. Sügisel jätkavad tööd kõik õpetajad, kes on senini seisnud hea kvaliteetse hariduse andmise eest. Omalt poolt tahan teha kõik võimaliku õppeasutuse igakülgse arengu tagamiseks.

Heilika Vahtra, Kõo lasteaed Tähekild direktor