Tunnistan, et olen ise suur kodukandi ning ühtlasi ka Are Põhikooli patrioot. Mulle läheb kooli käekäik igati korda hoolimata sellest, et ma seal enam ise ei käi. Samad tunded käivad loomulikult ka teiste koolide kohta, kus olen käinud, kuid kodukoha kool on kõige armsam. See viis mind ühel päeval mõttele, et mida ma vilistlasena saaksin teha, et koolil hakkaks veel paremini minema. Tekkis tahtmine ise midagi ära teha. Asusin siis asja kallale.

Esimene kord kui sain päris ise midagi ära teha, oli siis kui direktor Tiia küsis, ega mul suuski pole koolile anda. Läksin kohe koju ja tõin omad suusad koolile, et lapsed saaksid rohkem suusatada. Tekkis hea tunne. Teine kord mõtlesin, et toetaks kooli kuidagi rahaliselt, kuid tabasin end mõttelt, et kui palju siis minu abi ikka väärt on. Üksinda nii suure asutuse käekäigule väga palju kaasa ei aita. Vaja on meeskonnatööd ja rahva ühendamist. Are kooli on lõpetanud tuhanded inimesed, kui me kõik annaks iga aasta koolile ühe euro siis on ju tulemuseks mitu tuhat eurot, mis on väga arvestatav summa. Üks euro inimesele ei ole suur summa.

Viimane ajendaski mind koos teiste vilistlastega algatama Are Põhikooli vilistlaskogu, et üheskoos kooli arengule nõu- ja jõuga kaasa aidata. Eesmärgiks ei seaks rohkem ega vähem kui, et Are Põhikool saab tulevikus olema parim põhikool Pärnu maakonnas ja ka terves Eestis.

On selge, et üksi ei suuda me siin maailmas midagi ära teha. Ühise mõtte- ja jõuga jõuame kordades kaugemale. Ootame vilistlaskogu algatajatega kõiki vilistlasi, endisi ja praegusi töötajaid, lapsevanemaid ja kõiki teisi kellele läheb Are kooli käekäik korda liituma vilistlaskoguga. Täpsem info juba kokkutulekul. Kohtume 7. juunil Are Põhikoolis!