“Kohtla-Nõmmel on suusasporti harrastatud ja suusavõistlusi korraldatud juba enne II maailmasõda. Suusaradade ettevalmistamine, võistluste korraldamine ja suusamaja ehitus on olnud paljude kohalike entusiastide kätetöö ja mõnelegi − Richard Rooden, Ain Luuk, Rein Mäe − lausa elutöö. /—/

Tänaseks on kujunenud olukord, kus Kohtla-Nõmme talvekeskuse murdmaaradasid ei hooldata või tehakse seda juhuslikult ning suusamaja seisab kasutult ja on lagunemisohus. Ka möödunud talve kesised lumeolud oleksid võimaldanud, nagu näitab teiste Ida-Virumaa suusakeskuste praktika, suusarajad harjutamiskõlblikuna hoida ning suusaneljapäevakuid ja traditsioonilisi võistlusi korraldada.”

Spordiühingu Kalev üldkogu ja juhatuse nimel nimetab Taluste Kohtla-Nõmme vallavalitsuse tegutsemist vastutustundetuks ning nõuab normaalsete suusatamise ja tervisespordi harrastamise tingimuste taastamist.

“Aastakümneid on vald leidnud võimaluse suusakeskust toetada ja käigus hoida. Eelmisel talvel ei toimunud seal ühtegi võistlust, radu ei olnud, valgustust ei olnud, suusamaja ei töötanud,” rääkis kahjutundega Järve spordiklubi juhatuse liige, legendaarne suusatreener Jüri Schmidt. ”Maja võib ju olla kehvas seisus, aga kui seal mingeid töid ei tehta, siis midagi paremaks ka ei lähe.”

Schmidt ja Taluste räägivad, et Kohtla-Nõmme suusaradu kasutavad peale kohalike inimeste ka naaberomavalitsuste elanikud, kel on sinna lähem minna kui näiteks Pannjärvele.