"Liiklejad peavad harjuma uue olukorraga ja alguses võib ristmiku läbipääs olla natuke raskem," möönis Rüütelmaa. "Kui foorid tööle pannakse, siis tulevad ka reguleerijad, kes on liiklejatele abiks."

Rüütelmaa sõnul pannakse Viru ringile veel juurde fooripäid, proovitakse ja kontrollitakse. "Kui foor lülitatakse sisse kontrollimiseks, siis need on täiendavate katseaegadega," kõneles ta ja tõi näiteks, et kui autole põleks roheline tuli muidu 50 sekundit, siis testperioodil võib see olla poole pikem.

Liiklejatel soovitas Rüütelmaa liikuseeskirjast kinni pidada. "Kui te ikkagi näete fooris punast tuld, siis tuleb sellest lähtuda," ütles ta.

Viru ringile fooride paigaldamine on seotud jalakäijatele ohutuse ja ühistranspordile sujuvana liikumise tagamisega. Kui varem läks Viru ringil üle tee üks jalakäija ja hoidis kinni 60 kuni 70 reisijaga bussi või trammi, siis uue korra järgi koondab foor jalakäijad.

Rüütelmaa sõnul oli sama olukord draamateatri juures, kus tänaseks võib tõdeda, et foorilahendus on ennast õigustanud.

Rüütelmaa märkis, et konfliktne koht Tallinnas veel Pärnu maantee ja Tatari tänava nurgal, kus trammitee rekonstrueerimise käigus üritatakse ohuolukordi minimaliseerida samuti fooriga.

Uusi fooriristmikke ilmselt sel aastal pealinna juurde ei tule.

Linnavalitsus eraldas mai keskel reservfondist transpordiametile jalakäijate foorisüsteemi ostmiseks ja paigaldamiseks 52 425 eurot.