Teadur Vello Mässi sõnul pakub Akula teekond, praegune asukoht ning tehnilised iseärasused kõige rohkem huvi just meresõja ajaloolastele.

Mäss rääkis, et vraki leidis tegelikult Veeteede Ameti moodne hüdrograafialaev Jakob Prei juba möödunud aastal, aga hüdrograafid ei tundnud selles allveelaeva ära. Kümnekonna päeva eest saatsid hüdrograafid meremuuseumile laevavraki sonarikujutise, mis vilunud silmale arusaadav oli. "Arvasime algul, et tegemist on II maailmasõja ajal Hiiumaa lähistel uputatud Saksa II D klassi allveelaevaga U-144, kuna Saksa laeva ja Prei leitud vraki mõõtmed olid ühesugused," selgitas Mäss Delfile.

Pühade ajal kuulis ta, et harrastussukeldajad käivad seda uurimas. Mees kontakteerus sukeldujatega ja sai teada, et purustatud vööriosaga allveelaeval on kolm sõukruvi. "See viitas leiu märkimisväärsele tähtsusele, kuna Läänemere vetel on sõitnud ainult üks selline alus - Tsaari-Venemaa allveelaev Akula," sõnas ta.

Teadur rääkis, et kahjuks pole allveelaev nii sügavas vees, et kõik sukeldujad sellele ligi ei pääseks. "Kui palju inimesi laeva vaatama läheb, siis ei saa ju välistada, et nii mõnigi neist suveniiriks tassikese või taldrikukese kaasa haarab," arvas ta. 

Mäss loodab, et muinsuskaitseamet võtab haruldase laeva ruttu enda hoole alla.