Käima pandi rannakeelsed jututoad, mille eestvedaja on Virve külavanem Maila Velström. Abis oli Ene Velström Virve külast, tema algatas koostöös Eesti Keele Instituudiga rannakeele sõnaraamatu koostamise.

Rannakeele õppeprogrammon mõeldud Kuusalu valla lasteaedade lastele ning kooli­õpilastele. Tutvustatakse rannakeelseid sõnu.

Kevadel käidi rannakeelt tutvustamas Kolgas lasteaia koolieelikutele ja kooli algklassilastele ning Kuusalu keskkoolis 2.-3. klassi õpilastele. Kuusalu kooli 6. klasside õpilastele tehti õppepäev Leesi rahvamajas.

Sügisel on plaanis keeleõppega jätkata, tehakse väljasõidud Kuusalu lasteaeda ja Vihasoo lasteaeda-algkooli. Kuusalu kooli gümnaasiumiosa ja Kolga kooli põhikooliklasside õpilased kutsutakse Leesi rahvamajja.

õppeprogrammi väljatöötaja Riina Laanetu: „Küllap rändab mõnegi Kuusalu kandi inimese mõte vahel rannakeelele, kui ta ise või esivanemad on rannakülast pärit ning lapsena seda keelt kuulnud. Me väike toimkond tahab, et sajandeid kasutusel olnud ilus ja huvitav rannakeel ei kaoks unustusse, vaid oleks tuntud ning kasutus elavneks.“

Loe edasi Sõnumitoojast.