Teise variandina on kaalumisel Põltsamaa ametikooli ühendamine mõne muu kooliga. Jüri Sasi sõnul sõltub ministri otsusest, millise eelnõu nad valitsusele esitama peavad. Esialgu on siiski kõne all jätkamine iseseisva koolina.

Kui läheb käiku koolide ühendamise variant, peab ministeeriumi kutseõppe osakonna juhataja tõenäoliseks, et Põltsamaa ametikool ühendatakse Järvamaa kutsehariduskeskusega, kus õpetatakse üldiselt samu erialasid, mida Põltsamaa ametikooliski. Seal ei koolitata vaid sotsiaaltöötajaid, kuid seda eriala on Järvamaa kutsehariduskeskuses lihtne avada, sest selleks pole tarvis teha kuigi suuri investeeringuid.

Sasi sõnul on ka Järvamaal õpilaste arv vähenenud, kuid sealse ametikooli õnneks on seal praeguseks investeeringud nii õppehoonetesse kui ühiselamutesse tehtud. Põltsamaa ametikoolil aga korralikke ühiselamuid ei ole. Algselt plaaniti rajada 250 ühiselamukohta, kuid praegu puudub sellise hulga kohtade järele vajadus, tegelikult kasutab Põltsamaa ametikoolis ühiselamut maksimaalselt 200 õpilast.

Põltsamaa ametikooli edasine saatus võeti aga kõne alla seetõttu, et õpilaste arv väheneb. Kui Põltsamaa linnavolikogu oleks langetanud otsuse Põltsamaa ühisgümnaasiumi gümnaasiumiosa ning Põltsamaa ametikooli ühendamiseks, oleks olnud ametikoolis piisavalt õpilasi ja keegi poleks selle jätkamist kahtluse alla seadnud.

Loe edasi Vooremaast.