Pärast vallavanemaks saamist oli vallavanemal kiiresti vaja teha töökoht valimisliidu Kodukandi Areng eestvedajale Kristina Ruderile. Selleks soovis ta Kristina Ruderi vormistada ametisse kultuuriteenistuse juhatajana, millist ametikohta pole aga vallavalitsuse teenistuskohtade koosseisus ette nähtud. Hillar Hänilane sõlmis siiski Kristina Ruderiga töövõtulepingu arusaamatute ning vallale mittevajalike ülesannete teostamiseks alates jaanuari algusest, informeerides sellest vallavalitsust alles tagantjärgi. Tegelikult täitis Kristina Ruder ülesandeid, mis ei vastanud töövõtulepingusse kirjutatuile. Püüti varjata tema tegelikku rolli ning tekitada näiliselt n-ö JOKK olukord.

Sel ajal, kui ei ole kinnitatud valla eelarvet uueks aastaks, ei ole vallavalitsusel õigust ületada 1/12 möödunud aasta eelarvest, aga Kristina Ruderi töölevõtmisega ületati see piir vallavalitsuse eelarves. Igal juhul tõi uus “ametikoht” endaga kaasa proteste nii opositsiooni kui vallarahva seas, kuna nähti, et see on nn poliitiline ametikoht, mida tegelikult vaja ei ole. Tänaseks on töövõtuleping lõpetatud – kas põhjuseks on protestid või midagi muud, seda me ei tea. Praeguseks on Kristina Ruder lahkunud omal soovil ka vallavalitsusest.

Võimuvahetusega vallamajas jäi tühjaks ehitusteenistuse juhataja ametikoht, mille täitmiseks peab välja kuulutama avaliku konkursi. Kahjuks aga vallavanem ja vallavalitsus eirasid seda nõuet ning vallavanem võttis teenistusse Keskerakonna vallavalitsusse suunatud liikme Raul Simsoni, kellel kahjuks puudub kogemus omavalitsuses töötamiseks. Vallavanem põhjendab valikut sellega, et tegid sisemise konkursi, aga meie küsime, kus on dokumendid sisemise konkursi läbiviimise kohta? Avalikus dokumendiregistris neid ei ole.

Neis kahes juhtumis vallavanema inimeste tööle võtmisel ei ole opositsioonil midagi Kristina Ruderi ja Raul Simsoni kui isikute vastu ja kindlasti on nad vajalikud valla elust osa võtma, ikkagi on küsimus meetodites ja viisides, kuidas nad tööle võeti.

Nüüd aga kõige tähtsamast ehk Rõngu keskkoolist. Umbusaldusavaldusele allakirjutanutel puudub kindlus, et vallavanem Hillar Hänilane suudab väärikalt seista valla ja vallarahva huvide eest, et säilitada ja arendada Rõngu keskkoolis gümnaasiumihariduse andmist. Sellele viitavad tema sõnavõtud ajalehes Elva Postipoiss, portaalis Elva24 ning kahel Tartu maavalitsuse kokkukutsutud hariduselu ümarlaual, mis on ellu kutsutud selleks, et kaotada gümnaasiumihariduse andmine Lääne-Tartumaa väiksemates kohtades ning koondada see Elva gümnaasiumisse. Sellega on ta kahjustanud nii valla kui Rõngu keskkooli mainet. Ta ei näe, et kui gümnaasiumihariduse andmine koondub Elvasse, siis tähendab see Rõngu keskkooli kadu. Või ongi ta omale eesmärgi võtnud Rõngus keskkool kaotada?

Sellele küsimusele andis vallavanem volikogu istungil põikleva vastuse, et ega tema pane gümnaasiumi kinni, vaid seda TEEB volikogu. Meie teada pole volikogu kunagi arutanud küsimust, et Rõngus gümnaasiumiosa kaotada. Loodame jätkuvalt, et Rõngu vallavolikogu ei lasku nii madalale, et hakata nullima kõiki varasemaid jõupingutusi Rõngus hea gümnaasiumihariduse andmiseks. Meil on hea õpetajate kaader, meil on kaasaegne ja igati kõikidele õppetööks vajalikele normidele vastav ilus koolimaja. Vaja on tahtmist, et seista hea hariduse andmise eest Rõngu keskkoolis.

Need eelnevalt väljatoodud faktid on ainult väike osa tegudest, miks avaldasime volikogus vallavanema Hillar Hänilasele umbusaldust. Kuigi 7. juuli istungil toimunud umbusaldushääletusel jagunesid hääled võrdselt ja Hillar Hänilane jätkab vallavanemana, eeldab opositsioon, et eelpool toodud faktidest võetakse õppust või hoopis vastupidi – jätkatakse valla kõige siiani saavutatu kõrvaleheitmisega.