OÜ Häcke vaidlustas kohtus valla välja töötatud enampakkumistingimused ning nõudis võitja tühistamist, kuna viimane ei kandnud ette antud kuu aja jooksul valla arvele nõutud müügisummat - 360 000 eurot ega ka senisele rentnikule nõutud 495 000 eurot tehtud investeeringute katmiseks.

Tartu halduskohtu otsuse kohaselt ei rikkunud Lüganuse vald Aa mõisakompleksi ja hooldekodu müügi enampakkumisel ühtegi reeglit ning vastu võetud otsus, mille kohaselt võitis enampakkumise Vahtra hooldemaja, jäi kehtima.

Nüüd pöördus OÜ Häcke Lüganuse valla vastu taas Tartu halduskohtusse. OÜ Häcke juhatuse esimehe Ilmar Köögi sõnul nägid enampakkumise tingimused ette, et võitja peab 30 päeva jooksul pärast tulemuste kinnitamist ja enne ostu-müügi lepingu sõlmimist hüvitama hoonete kompleksi rentnikule OÜ-le Häcke hooldekodu investeeringute jääkväärtuse 495 000 eurot ja Lüganuse vallale Aa hooldekodu hoonestatud kinnistute ostuhinna 360 000 eurot.

Nüüd taotletaksegi halduskohtus, et MTÜ Vahtra Hooldemaja peab enne ostu-müügi lepingu sõlmimist hüvitama tingimustes kehtestatud summad.

MTÜ Vahtra Hooldemaja juhatuse liige Janek Lainjärv ütles, et nemad on omalt poolt kõik teinud, et ostu-müügi lepingut sõlmida: „Olen kandnud vajaliku summa notari deposiidile. Selle kohta on olemas tõend, mille esitasime müüjale ehk Lüganuse vallavalitsusele. See kinnitab, et meie oleme raha üle kandnud ja pärast ostu-müügi lepingu allkirjastamist läheb notari deposiidilt nõutud summa ka OÜ Häcke arvele. Miks ei peaks minema, kui selle kohta on tõend? Nii need asjad ju käivad.“

Ka Lüganuse vallavanem Allar Aron kinnitas, et vajalik summa on kantud notari deposiidile: „Informeerisin sellest ka OÜ Häcke õiguslikku esindajat. Pärast kaht aastat kestnud kohtuasja oleme nüüd rääkinud osapooltega ka kindlast kuupäevast, millal ostu-müügi lepingu sõlmimiseks koguneda.“

Ilmar Köögi sõnul ei vasta selline asjade käik ikkagi enampakkumise tingimustele: „Seal ei ole juttu raha notari deposiidile kandmisest ega sellest, et summa tuleb OÜ Häcke arvele pärast lepingu allkirjastamist. Tingimustes on kirjas, et 495 000 tuleb hüvitada OÜ Häckele enne tehingu sõlmimist. Enne me lepingule alla ei kirjuta ja hooldekodu ruumidest välja ei koli, kui see 495 000 on OÜ Häcke kontol.“

Ta lisab, et välja kolimises endas pole küsimus ning koht, kuhu hooldekodu asukad majutada, on neil olemas ja inimeste tulekuks valmis.