„Lääne-Nigula vald on suur vald, kus gümnaasium on vajalik. See on vajalik vallale, et noored ei lahkuks ja vald välja ei sureks. Taebla on meie kodukool, kus kõik tunnevad kõiki. Kõik meie õpilased ei soovi minna Läänemaa ühisgümnaasiumisse või kutsehariduskeskusesse. Kindlasti tahaks Taebla gümnaasiumis jätkata praegune 9. klass,” ütles Rae.

Rae lisas, et lähiajal kohtub õpilasesindus Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmusega ja esitab argumendid, miks peab gümnaasium säilima:
„Taebla gümnaasiumi riigieksamitulemused on olnud üle Eesti keskmise ja see on õpilaste jaoks tähtis. Kui kaob gümnaasium, kaovad ka kooli traditsioonid, mida on kandnud gümnasistid."

Oma kooli eest on asunud võitlema ka Taebla kooli 9. klass, kes on avaldanud soovi Taeblas gümnaasium lõpetada. 9. klassis käib 12 last. Klassijuhataja Kaja Loorens ütles, et gümnaasiumis jätkaks üle poole. 9. klassi esindajad käisid esmaspäeval selle sooviga vallavanema jutul ja on seotud ka internetis kooli kaitseks allkirjade kogumise aktsiooni algatamisega.

„Müts maha laste ees. Tore, et nad julgevad ja avaldavad arvamust,” ütles Loorens.

Loe edasi Lääne Elust.