Lisaks on üllatusauhind, milleks on giidiga ekskursioon okupatsioonide muuseumis Tallinnas samuti 30 inimesele. Üllatusauhind loositakse välja kodanikuaktiivsuse võistlusele registreerunud omavalitsuste, mittetulundusühingute ja valimisliitude vahel. Üllatusauhinna loosimisel osalemiseks peavad omavalitsused, MTÜ-d ja valimisliidud end Vigala vallas registreerima hiljemalt 20. veebruariks.

Vigala vallavanem Priit Kärsna avaldas lootust, et selle aktsiooni tulemusena valimisaktiivsus kasvab. Ta ütles, et idee sellise kampaania algatamiseks tuli tavaliste inimeste igapäevajuttude kuulamisest.
“On kuulda, et inimesed jätavad protestiks valima minemata. Mis on selle tulemus? Et sa lased enda eest otsustada kellelgi teisel,” sõnas Kärsna. Kuigi vallavanem loodab, et see aktsioon valimisaktiivsust kasvatab, ei oska ta öelda, mis erakonnale võiks sellest kõige rohkem kasu olla. “See on prognoosimatu, mis erakonna toetajaid see kampaania enim kõnetab,” sõnas Kärsna.

Eesti omavalitsustele Vigala valla poolt eelmisel reedel saadetud üleskutses on selgitus: “Vigalast algab Eesti omavalitsuste ajalugu, kui aastal 1789 kehtestati „Vigala õigus“, millest sai alguse vallaametnikega valdade loomine Eestis. Tuginedes ajaloolisele eeskujule panustada ise oma elu paremaks muutmisse ja võtta vastutus Eesti riigi tuleviku ees, kutsume meie, Vigala vallavanem Priit Kärsna ja Vigala vallavolikogu esimees Martin Andreller, järgima meie eeskuju ja algatatud kodanikuaktiivsuse võistluse üleskutset. Valimistel mitteosalemist ei pea me protestiks, vaid mõttelaiskuseks.”

Loe pikemalt 21. jaanuari Raplamaa Sõnumitest