Ivo Lõppe, kellele meeldib jahil käia, lambaid kasvatada, aga eriti grillida, on oma hobidele uut suunda ja sisu andmas. Aastatel 2010-2012 Olustveres lihatoodete tehnoloogiat õppides, hakkas tal arenema mõte valmistada lihatooteid ka Hiiumaal.

OÜ Pilder sai tunnustuse kaubamärgile "Hiiumaa vorst ja grill" möödunud aasta detsembris. Tooraine tuleb Vaemlast ja Suursadamas valmib lõpptoodang. Kahe töötajaga saab olemasolevate seadmetega valmistada praegu kuni 150 kilo suitsuvorsti päevas. Kuna valmistoodang on vaja ka pakendada, jõutakse teha päevas 100 kilo.

Toodete retseptid töötas välja Lõppe ise. Praegu on Pilderi tooted müügil juba Rändpoes, mõne päeva jooksul jõuavad need müügile ka saare Konsumitesse ja läbirääkimised käivad, et AS Selver saadaks tulevikus Hiiumaa toodangu ka oma poodidesse üle Eesti.

Loe edasi 3. veebruari Hiiu Lehest.