Võistluste peakorraldaja Marko Vinni lisas, et võistluste korraldamine  on luua Metsanduskoolile suur au ja vastutus. „Võistlustest võtavad osa  24 Euroopa riigi võistkonnad, kes esindavad oma riigi parimat  metsanduskooli. See, et just Eesti saab sel aastal võõrustada paarisada  väga head metsameest, näitab usaldust meie vastu,“ rääkis Vinni.

Vinni sõnul on võistluste ettevalmistused sujunud tõrgeteta. Head ettevalmistatust võistlusteks tunnustas ka sügisel Luua Metsanduskooli  külastanud võistluste rahvusvahelise orgkomitee esindus. „Eks neid  natuke ka üllatas meie kooli hea taristu ja tase,“ lisas Vinni.

Võistlusalad on rahvusvaheliselt ette antud, kuid sel aastal toob Luua  Metsanduskool sisse ka ühe üllatuse. „Kui tavapäraselt võisteldakse  Euroopas puude langetuses platsidel, kus on püsti langetatavad postid, siis meil on plaanis viia võistlejad metsa, langetama päris kasvavaid puid. Tulevastele elukutselistele metsameestele ei ole see üle jõu käiv ülesanne, kuid mõnede maade õpilastele ilmselt midagi uut ja põnevat,“ rääkis peakorraldaja Marko Vinni.

Võistlustest võtavad osa paarikümne Euroopa riigi parimad metsandust õppivad õpilased vanuses 16-25, parim riik selgitatakse välja metsarajal ja raievõistlustel. Rahvusvahelise formaadi järgi läbiviidavad raievõistlused koosnevad viiest alast – langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Neljal viimasel, n-ö „platsialadel“ võisteldakse 23. mail Tartu kesklinnas.

Tänasest ehk sada päeva enne võistlusi on avalik ka meistrivõistluste ametlik kodulehekülg, mis on leitav aadressilt http://forestryskills.eu/Eesti ja inglisekeelne kodulehekülg täieneb aja jooksul, hetkel on võimalik seal tutvuda võistlusalade ja üldise infoga.