Huvilised saavad proovida tähistaevast läbi teleskoobi ka pilti teha, kusjuures pildistamiseks piisab täiesti nutitelefonist. „Ka tagasihoidlikuma telefonikaameraga võib juba päris häid pilte saada,“ kinnitab Margus Aru. Kuigi pildistamiseks sobib iga teleskoop, on AHHAA läätsteleskoobil oluline eelis: see liigub taevakehadega kaasa ning fotod tulevad kvaliteetsemad. Aru lisab, et öötaevas on palju põnevat ning pildile võib püüda isegi hiidplaneedi Jupiteri.

Lisaks teleskoobiga taeva uudistamisele ja pildistamisele saab erinevate taevakehade kohta ka vaatlusõhtute läbiviijatelt otse lisainfot küsida. „Uurime, millised tähtkujud ja planeedid meile üldse näha on, millised tähed on kõige heledamad ning millised tehiskaaslased taevas ringi tiirutavad. Samuti saab soovi korral täpsemalt teada erinevate teleskoopide ja pildistamisvõtete kohta,“ räägib Margus Aru.

Tähevaatlused toimuvad AHHAA teaduskeskuses 26. veebruaril kell 20 ja 27. veebruaril kell 21 ning on kõigile huvilistele tasuta. Eelnev kogunemine ja registreerimine toimub keskuse fuajees 30 minutit enne ürituse algust ning korraga pääseb katusele 15 inimest. Vaatlused toimuvad ainult selge ilmaga.