Maavalitsuse variandi nõrk koht on, et Risti-Virtsu maanteed järgides läbib ta alasid, kuhu on koondunud suurem osa valla elutegevusest: seal on külad, talud ja põllud. Sellel trassil jääb liini 250 m puhveralale 31 majapidamist. Volikogu variandi korral jääb liinist 250 m kaugusele seitse majapidamist.

Mullu suvel jättis Kullamaa vallavolikogu maavalitsuse esitatud trassi kooskõlastamata ja töötas välja oma variandi. Volikogu trass kulgeb maavalitsuse omast lääne pool ja jookseb suurelt jaolt piki Marimetsa raba serva. Kullamaa küla lähedal põrutab trass uljalt läbi Marimetsa-Õmma loodus- ja linnuala.

Volikogu variandi tugevus on ühtlasi tema nõrkus. Volikogu paigutas elektriliini metsa ja see on iseenesest kena – kõrged mastid ja traadid ei risusta maastikku, ei häiri vaadet, ei särise kellegi kodu lähedal.

Õnnetuseks aga kulgeb see liin kümne kilomeetri ulatuses läbi erametsade. See tähendab, et 80 m laiuse kaitsevööndi korral tuleb maha raiuda 70 ha erametsa, koos riigimetsaga aga ligi 74 ha. Maavalitsuse trassi puhul tuleks raiuda 4,1 ha erametsa, riigimetsa nende koridorile ette ei jäägi.

Loe edasi Lääne Elust.