Martin Rand tõdeb, et seni ei ole mobiiliäppe põllumajanduses laialdaselt kasutatud, kuid pole mingit kahtlust, et Eesti põllumehed võtavad selle kasuliku tööriista kiiresti omaks.

„Üheks heaks näiteks on kaksikõdedest viljakasvatajad Teele ja Tuuli Vaarak, kes kasutavad VitalFieldsi juba mõnda aega ning on saavutanud häid tulemusi viljelusvõistlusel,“ täiendas Rand.

Õed Vaarakud süütasid täna pärastlõunal sümboolselt paki vanu Väätsa Agro vanapabereid, juhtides sellega tähelepanu ideele, et paberimajanduse asemel tuleks keskenduda targale ja planeeritud põllupidamisele.

Põllumajandusäpi kasutamine eeldab agronoomilt või töödejuhilt põllutööde etteplaneerimist, sest töökäsud peab ette mõtlema ja VitalFieldsi sisestama. Selline planeerimine säästab lõpptulemusena aga palju aega, mis tavapäraselt kuluks hilisemate arusaamatuste lahendamisele ja "tulekahjude” kustutamisele.

VitalFieldsi uus mobiiliäpp täiendab veebipõhist rakendust www.vitalfields.com lehel ja sobib eelkõige töölistele ja traktoristidele, kes saavad end põllul olles kiiresti kurssi viia, millised tööd on vaja päeva jooksul teha ja leida üles õiged põllud. Kui seni täideti põlluraamatuid nii Excelis kui ka paberkandjal, siis nüüd tekivad põlluraamatu kirjed ise.

Näiteks kui traktorist saab põllul väetamistööd valmis, märgib ta oma telefonis need tehtuks ja info kuupäeva, töö sisu ja kulunud materjalide kohta kajastuvad automaatselt põlluraamatus ja lao aruandes. Nii on ka tööde juhil või agronoomil hea ülevaade põllul tehtud ja veel teha olevatest töödest koos ülevaatega põllule kulunud sisenditest.

VitalFieldsi äpp töötab nii iOSi kui Androidi süsteemiga nutitelefonides ning on kasutatav nii eesti, inglise, saksa kui ka vene keeles. Androidi-põhisesse nutitelefoni saab mobiiliäppi alla laadida Google Play’st, iPhone ja iPadi omanike jaoks lisandub VitalFieldsi äpp AppStore’i järgmise nädala keskpaigas.

Eesti põllumeeste poolt kõige hinnatumad lahendused on mugav põlluraamatu täitmine, võimalus andmeid e-PRIA-sse laadida ja laohaldus, mille abil saab põldude saagikusse investeeritud sisendid lihtsalt kokku võtta ning investeeringud hektari-põhiselt välja arvutada.

VitalFields asutati kolm aastat tagasi endiste Skype’i ja Playtechi Eesti töötajate poolt, nüüdseks pakub ettevõte oma teenuseid nii Eestis kui ka Euroopa suurtes põllumajandusriikides, eesmärgiga muuta põllumajandusettevõtte juhtimine efektiivsemaks. Vitalfieldsi klientideks rohkem kui 200 põllumajandusettevõtjat üle Euroopa ja see arv kasvab pidevalt.


Lühidalt: mida võimaldab VitalFields mobiiliäpp?

  • VitalFields muudab põllutööde juhtimise ja kirja panemise lihtsamaks. Hoiad oma põlluraamat kogu aeg ajakohasena.
  • Vähendab arusaamatusi. Koosta ja edasta töökäsud lihtsalt töötajatele. Tehtuks märgitud tööd kajastuvad automaatselt põlluraamatus ja aruannetes.
  • Juhataja ja agronoom näevad kui suur osa töödest on juba tehtud.
  • Töötajad saavad lihtsalt navigeerida põldude vahel, kasutades GPSi.
  • Töötajad saavad lihtsalt märku anda muudatustest tehtud töös, põlluvaatlus andmetest ning lisada pilte põllu seisukorrast.
  • Oled alati valmis PRIA kontrolliks.
  • Töötab ka ilma Interneti ühenduseta.
  • Töötab kõikides seadmetes: nutitelefonis, tahvelarvutis, arvutis.
  • Võimaldab põllumajandusettevõtte juhatajal analüüsida põlluraamatut ka kontorist väljaspool, kasvõi otse põllu peal.
  • Saad loobuda suurest hulgast paberil peetavatest dokumentidest.