Padar selgitas, et viivituse üheks põhjuseks võib pidada Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika paketi vastuvõtmine venimist. "Lisaks üldisele paketile on olnud hästi palju läbirääkimisi detailides ja see on vaieldamatult pidurdanud põllumajanduspoliitika aktiivset käivitamist mitte ainult Eestis vaid kõikides liikmesriikides," sõnas Padar.

Eesti põllumajandusministeerium on püüdnud eelarve kõikides nüanssides saada Euroopa Komisjoniga koosmeelt ja see on tempot pärssinud.

"Tahan väga loota, et tehtaks parim, et võimalikult kiiresti toetused välja makstakse, aga kas ja kuidas, sellele peab lõpliku seisukoha ütlema PRIA," rääkis Padar Maalehe veebile.

Ta kinnitas ka, et uue eearveperioodi rakendamisaastad tulevad keerulised. "On tiba koomiline küll, et eesmärk oli põllumajanduspoliitika lihtsustamine uuel eelarveperioodil, aga sisuliselt oleme saanud põllumajanduspoiliitika keerulisemaks minemise."

Ühe põhjusena tõi Padar välja põllumeeste soovi, et Euroopa põllumajanduspoliitika saaks jätkuda samas rahalises mahus kui eelnevalt on olnud ehk siis 40 protsendi ümber Euroopa Liidu ühtsest eelarvest. "Euroopa Liidu maksumaksja pani käed puusa ja ütles, et seda raha saab ainult kindlatel tingimustel ja üks tingimus puudutab keskkonnahoidu, millega meil tuleb pusklemist veel üksjagu," ennustas Padar.

2014. aastal maksis PRIA ühtseks pindalatoetuseks 108 miljonit eurot. Pindalatoetusi makstakse tavaliselt välja aasta lõpus, sellega on arvestanud põllumehed oma bilansi kui ka pangaalenude osamakste graafikuid tehes.