E-Piim osales messil esmakordselt. Ettevõtte turundusdirektori Jaak Uusi sõnul on Baltimaade suurim toidumess koht, kus tutvustada parimat juustu ja võid. Samuti andis mess võimaluse laiendada silmaringi ning teha turu-uuringut, sest mitukümmend Läti oma juustutootjat ning Leedu ja Poola kolleegid olid samuti esindatud.

Esmakordselt olid naabrite juures messil ka Karila OÜ – hiljuti loodud firma, kes tutvustas šokolaadililli ja lilletrühvleid. Mõlemad tooted on uued ja neid ei tooda keegi teine.

Ka Liivimaa Lihaveisele oli Rigafood uus kogemus. Kuna messil toimuvad ka kokkade võistlused jpt toidualased konkursid, oli seal sobiv tutvustada ühistu tegevust ja toodangut, pakkuda grill-liha ning leida äripartnereid.

Kadarbiku Köögivili on käinud Riias oma tooteid tutvustamas juba aastaid ja esitles seekord köögiviljamahlasid ning smuutisid.

Sveba-Dahlen Baltic alustas tänavu juunis Viljandi tehases pitsaahjude tootmist, mida ka Riias näidati.

Lätlased oskavad hinnata ning esile tuua ka kodumaiseid tootjaid. Nii oli kahest suurest hallist üks antud Läti oma toidutootjate kätte. Hall oli nelja suurima piirkonna – Vidzeme, Kurzeme, Zemgale ning Latgale tootjate vahel ära jagatud, kaunistatud rahvuslikus stiilis, kõikidel osalejatel olid piirkonna nimega põlled, kõlas rahvamuusika. Kõik see toimus kohalike omavalitsuste toel ning toidutootjad ei pidanud seda oma praegu niigi napist sissetulekust kinni maksma.