Arvamussaadetele on tulnud lisa: “Horisont” Revo Raudjärve juhtimisel kõnetab igas saates kaht vastandlikel seisukohtadel olevat arvamusliidrit.

Jakko Väli tahab oma saatega “Mida teie arvate, palun” leida lahendusi sellele, kuidas parandada olevikku ja tagada meile nii riigi kui rahvusena väärikas tulevik.

Jätkub Rodion Denissovi “Monitor” – saade, kus osalevad eestikeelsed mitte-eestlased (saate toimetaja Natalja Kitam). Põhiteemaks on see, millest räägib Eesti venekeelne meedia. Korterelamute rõõme ja muresid hakkavad oma teemasaates lahkama Lauri Laats ja Vitali Belobrovtsev.

“Õigusapteek” Kalle Mihkelsi juhtimisel toob vaatajate ette juristid, et vastata inimesi enim huvitavatele õigusalastele küsimustele.

Juba käivitunud saadetest pakub kindlasti enim huvi Peeter Võsa “Saaga”, mis põhineb aastate jooksul kogutud videomaterjalidel ja milles süvenetakse Eesti lähimineviku vastuoluliste sündmuste tagamaadesse. Mitmendat aastat jätkub “Terve tervis”, milles saatejuht Riina Männiste suunab ja innustab vaatajaid oma tervise eest hoolitsema, omal kohal on ka alternatiivmeditsiin.

Liina Kusma on lubanud hakata “Muuseumirotis” tutvustama Tallinna muuseume. Jätkub ka “Ühistegevuse pooltund”, näitamaks ühistute rolli Eesti majanduses.

Millised uued filmid ja sarjad jõuavad ekraanile?

Oktoobrikuus jõuab ekraanile auhinnatud sari “Newsroom”. Lisaks BBC uued seriaalid, Saksa dokid ja Itaalia minisarjad. Jätkub saatesari “Kultuurimeeter”, mille tegija Maris Johannes tõdeb, et kultuuri meetriga ei mõõda, küll aga mõõdab “Kultuurimeeter” eesti kunsti, kirjandust, filmi ja teatrit ning otsib inspiratsiooni päevasündmustest.

“Inimese mõõde” on sari, milles Jaak Urmet kirjanduse abiga vaatleb minevikku nende inimeste silme läbi, kellest suur ja võimas ajalugu on mööda tuhisenud.

Teatrijuttudes vahendab Mari Torga teatrite, eriti projektiteatrite tegemisi. “Pillimeeste klubi” Väino Landi ja Margus Kappeli eestvedamisel koguneb regulaarselt, et esitleda eesti muusikute kullafondi esindajaid. Külli Maristelt kuuleb saates “Vinstkapist soklini” head nõu väärtuslike majade ja eluruumide renoveerimiseks.

Tallinna TV alustab oma muusikavõistlusega, nimelt “Lõõtsavõistlusega”, mida võib pidada omamoodi Eesti meistrivõistlusteks lõõtsamängus. Muusikamaitse teisele poolusele paigutub juba alanud sari “OMG Music TV” – Kristjan Reinvee tiimi saade kõige värskemast noortemuusikast koos muusikavideote, DJde ja külalisartistide intervjuudega.

Eesti roki algusaegadesse viib Margus Kiisi kolmeosaline “Rockumentalist” – 1970. aastatest Eesti rokkbände jäädvustanud filmimehe Heino Maripuu materjalide toel.

“Nõiaköök” toob vaatajateni Eesti piiridest kaugemalgi laialt tuntuks saanud nõia Nastja, kes jagab ennustusi, sealhulgas meie prominentide tuleviku kohta.

Uue saatena alustab Lea Eiseni “Kellaviietee” – asjadest, millel on oma lugu ja mis kõnetavad meid kõiki. Kristiina Võsu juhtimisel jätkub “Kas tohib?”, “Stiilistuudios” jagavad aga Reet Härmat ja Hannula Lepp naistele kasulikku nõu, kuidas saada ilusaks.

Mida pakute spordisõpradele vaatamiseks?

Spordi-, eriti korvpallisaated on lahutamatu osa TTV kavast. Jätkuvad VTB ühisliiga mängude otseülekanded, et jälgida Kalev-Cramo edulugu. Esimene ülekanne toimub juba 4. oktoobril. Maxim Tuul ja Jaan Männik jätkavad menuka korvpallisaatega “Pall korvi”.

“Vaba mõtte klubi” toob Peeter Ernitsa juhtimisel taas ühise laua taha arvamusliidrid, et arutleda Eesti ja muu maailma põletavate probleemide üle. Andra Veidemann kutsub “Rahvaadvokaadi” saatesse Eesti targimaid päid arutlema selle üle, kuidas ühiskonda inimväärsemaks muuta.

“Meedia keskpunkt” ärgitab ka edaspidi televaatajaid aktiivselt kaasa mõtlema, mismoodi Eesti elu paremaks teha. Saatejuht on ikka Heimar Lenk, kaasarääkijaiks Urmi Reinde ja Mart Ummelas.

Andres Raid lükkas juba käima ka saatesarja “Mõtleme taas” uue hooaja.