Sõrra sõnul ei üllatunud ta, kui peaminister Taavi Rõivas põllumeestest lihtsalt mööda kõndis. Ta sõnul polnud ka maaeluministri Urmas Kruuse sõnavõtul põllumeestele tegelikult mitte mingit sisu.

Ka põllumajandusettevõtja Urmas Laht ei pidanud samuti peaminister Taavi Rõivas eilset käitumist meeleavaldusel õigeks.

"Ma olen täiesti kindel, et peaminister kui ka president mõlemad on piisavalt ajakirjandust jälginud ning kursis, et Toompeal on selline meeleavaldus tulemas. Nägin, et peaminister vestles ühe ettevõtjaga, aga kindlasti oleks olnud olulisem, kui ta oleks otse maameeste ees oma sõnumi välja öelnud," ütles Laht Pealinnale.

"Rõivas arvas, et maaeluminister on igati pädev ja suudab oma valdkonnaga toime tulla - meie aga selles väga veendunud ei ole, et ta hakkama saab," lausus Laht. "Kui Kruuse oleks eile (esmaspäeval - toim.) välja öelnud, et sõidab Euroopasse taotlema abipaketi summa kahekordistamist, siis see oleks olnud sõnum. Praegusest euroabirahast on väga vähe abi."

Jaan Sõrra ei looda riigiisadele üleantud põllumeeste ühispöördumisele kiiret vastust. Täna Euroopa Liidust eraldatud ajutine kriisiabi 7,6 miljonit eurot ei ole tema sõnul lahendus. "Kõige vihasemaks teeb see, et ainult ollakse Brüsseli poole käsi pikalt ees, aga Eesti riik ise ei taha midagi panustada. Igaühele peaks selge olema, et kui üle aasta on alla oma hinna toodetud, siis see kollaps peab üks kord tulema."

"Usun, et kui riigieelarve menetlemine tuleb ja top up'i järgmiseks aastaks sinna sisse ei saa, siis me ei jäta seda asja nii," oli põllumeeste juhte kindel.

Sõrrat morjendab tõik, et Brüsseli poolt maksta lubatav summa langeb iga aastaga. "Minu meelest on järgmiseks aastaks lubatud summa 21 miljonit. Me teame, et pangast tuli 100 miljonit dividende lisaks ja see raha on tegelikult valitsuse reservfondis olemas. Oleme palunud, et saaks kasvõi 10 miljonitki, sest see aasta ei ole ju mitte midagi. Kui vähegi vaid tahtmist oleks - see ei ole ju riigile mingi eriline kulu."

Vast et ainsa positiivse asjana eilsest tõi Sõrra välja 101 traktori teekonna läbi Tallinna Toompeale. "Kohutavalt hea meel oli linnas suure kolonniga sõites näha inimeste suhtumist. Linnaelanikud plaksutasid, lehvitasid meile. See näitab suhtumist, et põllumehed pole päris üksi ja linnainimesed on ka meiega."

Samuti oli Eesti Põllumeeste Keskliidu liikmel hea meel, et ajakirjandus kajastab teemat ja et inimesed asja olulisusest aru saavad.