Vabariigi valitsus otsustas 29. oktoobril toimunud istungil eraldada riigi tegevusvarusse sealihakonservide soetamiseks ja ladustamiseks 1,78 miljonit eurot. Läbi riigi toiduvaru viiakse osa liha turult ära, misjärel väheneb ülepakkumine turul.

III tsooni liha kasutamist riigi toiduvaru konservide valmistamist on soovinud põllumeeste esindusorganisatsioonid, et stabiliseerida kitsendustega seakatku piirkonnast pärineva sealiha turgu, kuna ühtäkki oli Eesti turul suur hulk sealiha, mis enam Eestist välja minna ei saanud ja millele polnud ka Eestis turgu.

Konservide valmistaja leidmiseks toimus väljakuulutamata läbirääkimistega hange, mille tulemusel tunnistati edukaks AS Maag Konservitööstuse pakkumus. AS Maag Konservitööstus on ainus III tsoonist pärineva sealiha töötlemiseks tunnustatud konservitööstus Eestis.

Esialgne konservide tootmise plaan on koostatud 6 nädalaks, misjärel vaadatakse eelarvelised vahendid üle ning pikendatakse lepingut vastavalt vajadusele. AS Maag Konservitööstus ostab liha sealihakonservide valmistamiseks kord nädalas konkursiga madalama hinna alusel.

Sealihakonserve on esialgu plaanis hoiustada riigi füüsilise tegevusvaruna 2016. aasta lõpuni ning seejärel on neid võimalik müüa, anda üle kaitseväele või jagada puudust kannatavatele inimestele sotsiaalabi meetmete kaudu.

Konservide valmistamiseks kasutatav liha pärineb seakatku leviku piiramiseks Euroopa Liidu poolt Eestis kehtestatud III tsoonis kasvanud tervetelt sigadelt, kes on enne tapamajja saatmist läbinud veterinaarkontrolli ning uuritud sigade Aafrika katku välistamiseks.