20.12.2015, 14:45
Kuidas suured meistrid Eesti või ja piima maailmakaardile viisid
Eesti piimanduse tegusam periood ulatub 150 aasta taha, kui veisekasvatus hoogustus tänu mõisate viinaköökidele, piirituseajamisest üle jäänud toitev loomasööt – praak – pani härjad kasvama ja lehmad lüpsma.
![Või kvaliteedi hindamine kontrolljaamas.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/6fed5960-c491-11eb-8ba2-d303458b553c.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.9901&cw=1&cx=0&cy=0&r=16:9)
Või kvaliteedi hindamine kontrolljaamas.
FOTO:
Keskendudes minevikule, kus silme ees peegelduvad külamaastikud meiereikorstnatega, tõusevad tahtmatult esile Eesti piimanduse algaastad. Seda toetavad mälestused piimamehena töötanud isast ja onudest ning mu enda piimakodades veedetud lapsepõlvest.
Oled juba tellija?