“Järjest suurem huvi on selliste koolituste vastu,” kinnitas Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor. Nende koolis on täiskasvanute täiendõppe käigus viidud läbi lühiajalisi koolitusi näiteks õpetatud lihalõikust, vorsti, suitsutoodete, singi, ning uluki- ja lambalihatoodete valmistamist ning toimunud on toiduohutuse, lihahügieeni ja lihatehnoloogia alased koolitused. Uute ideedena on lähiajal kavas läbi viia vinnutatud ja fermenteeritud lihatoodete ning ka lihakonservide valmistamise koolitusi eelkõige väiketöötlejatele ning neile, kes soovivad oma toodangut väärindada.

Olustveres on kaasaegne õppetööstus, kus toimub koolituste praktiline osa. Kutsekoolidest õpetatakse lihatehnoloogiat veel ka Tartu kutsehariduskeskuses.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid