Kõige enam vabatahtlikke otsitakse Tartumaale (27), Harjumaale (24), Raplamaale (10), Viljandimaale (10) ja Järvamaale (9). Pärnumaale otsitakse 8, Saaremaale 8, Põlvamaale 7, Valgamaale 6, Ida-Virumaale 5, Lääne-Virumaale 5, Läänemaale 4 ja Jõgevamaale ühte vabatahtlikku. Vabatahtlikke ootavate talude ning põllumajandustootmiste nimekirja ja kontaktid leiab avatud talude veebilehelt. Soovi korral tuleb võtta tootjaga otse ühendust.

24. juulil 2016 toimub teine üle-eestiline avatud talude päev, kus osaleb kokku üle 230 talu ja põllumajandustootmise. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

2016. aasta avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit. Üle-eestilise avatud talude päeva algatus sündis Maaeluministeeriumi, Maamajanduse Infokeskuse ja Järvamaa avatud talude eestvedajatega koostöös.

2015. aasta juulis toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust.