Põltsamaa kohvikute päeva teeb eriliseks rikkalik kultuuriprogramm
21. augustil avavad Põltsamaa kohvikute päeval oma aiad ja õued 23 kohvikut, mis on ürituse 4-aastase ajaloo jooksul rekordarv. Põltsamaa kohvikute päeva teeb eriliseks rikkalik kultuuri- ja meelelahutusprogramm. Pea igas kohvikus toimub lisaks kulinaarsete elamuste pakkumisele midagi veel: aiakontserte, näituseid, töötube, mänge, loenguid.
Kohvikuid on igale maitsele: nii varastele ärkajatele kui hilistele gurmaanidele, nii liha- ja koogisõpradele kui nisujahu vältijatele ja taimetoitlastele. Maiuspalu kohvikute menüüdes võib leida isegi koertele. Ligi pooled kohvikud on koduaedades, ülejäänud asutuste ja seltside õuedel. Kohvikute loetelus on umbes samapalju neid, kes esimest korda sel aastal oma uksed avad, kui kogemustega kohviku korraldustiime. Kaks kohvikut asuvad Põltsamaa linnast väljas Kamari suunas. Kohvikute päeva võib alustada näiteks laste kokakunstiga tutvust tehes ja lõpetada südaöise kanuumatkaga tõrvikute valgel Põltsamaa jõel.
Sel aastal teeb Põltsamaa kohvikutepäevast kahetunnise otsesaate Vikerraadio.
Kohvikutepäeva lõpupidu ja korraldustoimkondade tänamine toimub Lossikohvikus, mis kell 19 muutub jazzklubiks, kus astub üles Kadri Voorand Quartet.
Augusti kolmandal pühapäeval toimuv Põltsamaa kohvikute päev on osa ülemaailmsest kulinaariapeost. Soomes kodanikualgatuse korras 2011 sündinud Restoranipäevast on saanud maailma suurim toidusündmus. Restoranipäeval avavad toredad inimesed kümnetes riikides tuhandeid ühepäevakohvikuid.
Restoranipäeva arendatud kaardirakendusega on maailmakaardilt hõlpsalt leitav info ka Põltsamaa kohvikutest: aadressid, lahtiolekuajad ja kohvikututvustused.