13.10.2016, 00:01
Eesti parimad: särtsukurk, arooniasiirup ja läätsesupp
Hoidistajad kohtuvad traditsiooniliselt septembri lõpus Olustveres ja sealsel Maalehe hoidisekonkursil pannakse ritta ka Eesti parimad hoidised.
FOTO:
Kuna sel aastal ootasime konkursile kodumaisest toorainest valmistatud hoidiseid, siis see võistlustöödele kitsamaid piiranguid ei seadnud ja konkursile laekus üle 80 nimetuse. Kõige suurema grupi neist moodustasid moosid, seejärel köögiviljahoidised, salatid ja lisandid pearoogade juurde. Esikoha vääriliseks tunnistas žürii Juta Arujõe kurgihoidise Särtsukas, mis järgmisel aastal võetakse Põltsamaa Felixis ka tootmisse. Varem oli Juta hobiks motosport, aga kuna sellega tegelemine läks väga kalliks, keskendus ta hoopis kodusematele asjadele. Vaata ka retsepte!
Oled juba tellija?