Nimelt otsustas (lisaks Elveda pankrotiasja menetleva kohtunikule) Harju Maakohus 21. oktoobril, et O.Kruuda ja A.Viirma taotlused (mille nad esitasid koos oma uue hagiga) uue nõukogu ja juhataja tegevuse peatamiseks ja äriregistrisse mitte kandmiseks ei ole põhjendatud.

"Tõenäoselt ei teadnud äriregister neist otsustest kui viimane otsustas uute juhtorganite liikmete sissekandmisega viivitada. Usutavasti ei hakka äriregister kahe kohtuniku jõustunud lahenditega vaidlema ning lõpetab kannete tegemisega viivitamise," kommenteeris advokaat Jaanus Mody.

Harju maakohus kuulutas 19. oktoobril välja Tere ASi emaettevõtte Elveda OÜ pankroti, mille ettevõte edasi kaebas. Tere juhatajaks nimetati möödunud kolmapäeval senise omaniku ja juhi Oliver Kruuda asemel Aivar Rehe, kes on varem kuulunud Ühinenud Meiereide, Hoiu- ja Hansapanga, maksu- ja tolliameti ning Danske panga tippjuhtkonda.

Ettevõtte uude nõukogusse kuuluvad Elveda pankrotihaldur vandeadvokaat Maire Arm, piimatootja Halinga OÜ nõukogu esimees Teet Mõtte; aastatel 2005-2010 Teres juhtivatel ametikohtadel töötanud praegune Eesti Talleksi juhatuse esimees Taavi Toots ning viimastel aastatel Tere üle peetud vaidlustes kommertspankasid esindanud Cobalt AB vandeadvokaat Jaanus Mody.